Pasta carbonara
Hozzávalók 4 személyre:
2 tojássárgája
2 dl tejszín
8-10 dkg jó minőségű sonka apróra vágva
bacon ízlés szerint (kb. 6-8 dkg), szintén kis kockákra metélve
olívaolaj
5 dkg reszelt parmezán
50 dkg olasz tészta (spagetti, bavette)
Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a szalonnát és a sonkacsíkokat, amikor készen van, egy gerezd fokhagymát nyomunk rá, majd az időközben al dente főzött tésztával összekeverjük. Egy tálban összekeverjük a tejszínt és a tojássárgát, valamint a reszelt sajtot. Fűszerezzük sóval, borssal, pici bazsalikommal, és/vagy oreganoval, majd ezt a keveréket a forró tésztára öntjük. Átkeverjük, tálaljuk. A tányéron megszórhatjuk még reszelt sajttal.
Forrás: http://fakanal.freeblog.hu
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: