Pangasius (cápaharcsa) filé sült zöldségekkel
Azzal a nagyon szilárd elhatározással indultam ma vásárolni, hogy mindenképpen halat ebédelek, tehát valami szimpatikus darabot be kell szereznem. Mint már mondtam, nem vagyok nagy halrajongó, a halak netovábbja nálam a Rio Mare tonhalkonzervje, egyszerű vagyok tehát, mint egy faék, de legalább fejlődőképes!
Hozzávalók 2 személyre:
30 dkg pangasius filé
egy ujjnyi gyömbér
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál olívaolaj
egy darab póréhagyma, vagy 1-2 szál újhagyma
zöldségek ízlés szerint a körethez, nálam most édeskömény, sárgarépa, brokkoli
Elkészítés:
Roppant egyszerűen készül az étel: a gyömbért és a fokhagymát lereszeltem, összekevertem a szójaszósszal és az olajjal, valamint a pórékarikákkal, és egy tűzálló tálba tettem a halat. A szósszal meglocsoltam, 150 fokos sütőben sült fél órát, majd a végén adtam neki egy kis grillfokozatot is. Közben a feldarabolt zöldségeket olívaolajon roppanósra sütöttem (nahát, most derült ki, hogy szeretem az édesköményt), így tálaltam az ebédet. Meglepő, de finom volt a cápaharcsa, máskor is fogok venni.
Forrás: http://fakanal.freeblog.hu
Közösségi hozzászólások: