Szezámos pulykagolyók currys karfiollal
Mennyivel jobb lenne az elsötétített lakás furcsa, megnyugtató félhomályát élvezni, mint a konyhában ácsorogni... de hát a népeket etetni kell, ugyebár, a férfigyomor 40 fokban is képes hangosan kongani az ürességtől... Hát lássuk, ma mit sikerült előadni?
Hozzávalók:
50 dkg darált pulykahús
2 szelet toastkenyér
1 tojás
só, bors
ízlés szerinti fűszerek, nálam most egy kevés majoranna, lestyán és fokhagymagranulátum
egy fej karfiol
egy evőkanál étkezési keményítő
2 teáskanál currypor
1,5 dl főzőtejszín
1 dkg vaj
petrezselyem
10dkg szezámmag
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedtem, és sós vízben 12-15 perc alatt puhára főztem, de ügyeltem, hogy ne főjön túl, hanem lehetőség szerint egyben maradjanak a rózsák. Amikor kész volt, leszűrtem, félretettem. A darált húsból a szokásos módon a hozzávalókkal fasírtot kevertem (ha túl híg lenne, prézlivel köthetünk még rajta), majd gombócokat formáltam a masszából, belehempergettem a szezámmagba, és nem túl forró olajon viszonylag rövid idő alatt készre sütöttem őket. Odafigyelést igényelnek, mert a szezámmag hamar képes megégni, míg a fasírtunk nyers belül. Amikor ezzel elkészültem, elkészítettem a currymártást: a vajat felmelegítettem, beleszórtam a curryt, pirítottam néhány másodpercig, majd a főzőtejszínben csomómentesre kevert keményítővel felengedtem, felforraltam, besűrítettem. Só, bors ízlés szerint került bele. A megfőtt karfiolt óvatosan, hogy ne törjön, beleforgattam a mártásba, az összevagdalt petrezselymet rászórtam, és máris kész volt az ebéd.
Forrás: http://fakanal.freeblog.hu
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: