Olasz húsgombóc
Hozzávalók:
50 dkg nagyon finomra darált sertéshús (lehet marha is, aki szereti)
3-4 szelet fehér kenyér morzsákra aprítva (kis kedvencem, a Moulinex aprítógép elvégzi helyettem a feladatot)
1 vöröshagyma nagyon finomra vágva (Moulinexnek az ő visszatapsolása)
3 dkg reszelt parmezán
1 csokor petrezselyem apróra metélve
1 egész tojás
1 fokhagymagerezd összezúzva
1/2 citrom reszelt héja és leve
só, bors
A fentiekből apró húsgombócokat gömbölygetek, majd kevés zsiradékon szép aranybarnára sütöm őket. Ha készen van, elkészítem a mártást.
A mártás alkotóelemei:
50 dkg paradicsompüré, véletlenül sem sűrített paradicsom
1 dl víz fél húsleveskocka
2 dl vörösbor
2-3 evőkanál FRISS, apróra vágott bazsalikomlevél,
rozmaringágacska
1 tört fokhagymagerezd
só, bors (én egy leheletnyi cukrot is szoktam tenni bele)
A fentieket összedöntjük, felforraljuk, a lángot mérsékeltre vesszük, a gombócokat belerakjuk, és kb. negyedórát együtt főzzük. Közben tésztát főzünk (tetszés szerint választhatunk a rengeteg olasz tésztából, én leginkább fussilivel szoktam tálalni). A tányéron még megszórhatjuk reszelt parmezánnal (kerüljük messzire a hiperekben kapható kartonhengerben kapható fűrészport, ha egy mód van rá), nem haragszik meg érte a húsgombóc. Akkor jó a kaja, ha a mártásban érződik a vörösbor zamata, nem savanyú, és elég sűrű.
Forrás: http://fakanal.freeblog.hu
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: