Mozarellás tészta citrommal és fokhagymával
Hozzávalók:
30-35 dkg olasz tészta
(én favorizálom a farfallét, ma ráadásul kaptam mini változatot is, remek volt, de jó hozzá a fussili is)
5-6 dkg pármai sonka
2 nagy fokhagymagerezd
1 nagy csokor petrezselyem
1/2 citrom
egy csomag mini mozarella
1/2 dl olívaolaj
só és bors, lehetőleg frissen őrölve
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon megfőzzük, lecsepegtetjük és félretesszük. A főzővízből is tartalékolunk kb. 1 decit. Közben olívaolajat öntök egy serpenyőbe, hozzáaprítom a fokhagymát, néhány másodpercig sütöm, majd az apróra vágott sonkát és a citromlevet is hozzáadom. Néhány kavarás után beleöntöm a kifőtt tésztát, megszórom a petrezselyem felével, óvatosan - hogy nehogy szuttyos legyen - hozzá-hozzáadok a főzővízből is, amíg jó állaga nem lesz a matériának, derekasan összeforgatom őket. Az utolsó percben dobálom a serpenyőbe a félbe vágott mozarella golyókat, ekkor kap sót, frissen tekert borsot az étel, és már mehet is a tányérba. Ma olyan kedvem volt, hogy koktélparadicsomot is küldtem a cucchoz, félbevágva. Nem rontotta el az összhatást, bátran állíthatom!
Forrás: http://fakanal.freeblog.hu
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: