A világ legjobb tésztasalátája
Nemcsak vegetáriánusoknak!
A recepttel hét éve ismerkedtem meg, amerikai barátnőm készített nekem először ilyet, és mit mondjak: el voltam ájulva. Roppant egyszerű az elkészítése, és olyan ízharmóniát teremt, amely két tulajdonság jelenléte egy ételben, nekem maga a tökéletesség. Szállítani is remekül lehet - mint éppen ma, amikor a lányomnak készítettem korai vacsora gyanánt, amit magával vitt a munkahelyére -, és ha mondjuk másnapos, akkor még finomabb. Annál hosszabb ideig nem érdemes tartogatni, mert a paradicsom megszottyad, az pedig már nem annyira finom.
Hozzávalók:
15 dkg tészta (farfalle, penne rigate)
4-6 szem piros, érett paradicsom
egy marék bazsalikom
egy kevés rozmaring
1-2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
balzsamecet
só, bors
ha van, mozarella, ha nincs, anélkül is pont jó
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük az előírás szerint, majd hideg vízzel leöblítve lehűtjük. Közben a paradicsomot összevágjuk, összekeverjük a tésztával, a (mini)mozarellával (de mondom, az eredetiben nem volt, és anélkül is finom), ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, rátépkedjük a sok bazsalikomot, a rozmaring levélkéket is ráaprítjuk, végül a fokhagymát is beledaraboljuk. Nem kell, hogy erőteljesen fokhagyma íze legyen a salátának, éppen csak finoman, a háttérből kell, hogy kiérződjön az íze. Utolsó lépésként nyakon öntjük olívaolajjal, megspricceljük finoman balzsamecettel, és készen is vagyunk. Hidegen a legjobb természetesen.
Forrás: http://fakanal.freeblog.hu/
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: