SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kalciumban és D-Vitaminban gazdag joghurt a Danone-tól

Családinet [cikkei] - 2010-11-18
 [X]

Cél a csontok egészsége: új fogyasztói csoportot szólít meg a Densia.
Kalciumban és D-Vitaminban gazdag joghurt a Danone-tól

densia_barackosA napokban került forgalomba a Densia, a Danone Kft. első olyan joghurtja Magyarországon, amely kalciumban és D-vitaminban gazdag: egy pohárnyi adagja a felnőttek számára ajánlott napi kalcium és D-vitamin bevitel 50%-át fedezi. A vállalat budapesti üzemében gyártott joghurt egy poharában 400 mg kalciumot, valamint 2,5 μg - a kalcium jobb felszívódását elősegítő - D-vitamint tartalmaz. A kalcium és a D-vitamin hozzájárul csontjaink megfelelő szerkezetének fenntartásához. A Densiát 125 grammos csomagolásban és három féle - natúr, epres és őszibarackos - ízben gyártja a Danone. A termék célcsoportja a 35 év feletti nők, akiknél különösen fontos a megfelelő napi kalcium bevitel.

Innovatív fejlesztései során a Danone kiemelt figyelmet szentel arra, hogy termékei a densia_epreslehető legtöbb magyar ember jó közérzetét és egészségét szolgálják.

Hazai felmérések* adatai azt igazolják, hogy mind a kalcium-, mind a D-vitamin-bevitel tekintetében jelentős lemaradásunk van. (Kalciumból az ajánlott napi beviteli mennyiségnél kevesebbet, D vitaminból  pedig a magyar férfiak 89%-a, a nők 93%-a nem fogyasztja el a napi ajánlott bevitel 70%-át sem.)


A csontunk egészsége minden életkorban fontos. A kiegyensúlyozott, változatos étrend és harmonikus densia_naturéletmód részeként ebben a Densia is partner lehet, hiszen ez a joghurt kalciumban és D vitaminban gazdag. A kalcium és a D vitamin pedig hozzájárul a csontok megfelelő szerkezetének fenntartásához. A Densia egyetlen poharában 400 mg kalciumot, valamint 2,5 μg D-vitamint tartalmaz, amely a felnőttek számára ajánlott napi kalcium és D vitamin bevitel 50 %-át fedezi.

Büszkék vagyunk arra, hogy első magyarországi emelt kalcium és D-vitamin tartalmú joghurt készítményünk mindennapi, kiegyensúlyozott étrend részeként való fogyasztását, a nagy szakmai tekintéllyel bíró Magyar Osteoporosis és Ostearthrológiai Társaság is támogatja. - mondta Kiss Beáta, a Danone Kft. vállalati külső kapcsolatok igazgatója.

*Táplálkozási vizsgálat Magyarországon 2003-2004 Mikrotápanyagok: vitaminok ( 2007 148. évfolyam 34. szám 1593_ 1600) Zajkás és mtrsai
Táplálkozási vizsgálat Magyarországon 2003-2004 Mikrotápanyagok : ásványi sók  ( 2007 148. évfolyam 34. szám 703-708) : Bíró L és mtsai

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

"Nincs többé trükközés" - írja a Medicalonline.
Vízbe esett egy 5 éves, úszni nem tudó kisfiú egy zalai fürdőben - mire kimentették, már nem lélegzett

Vízbe esett egy 5 éves, úszni nem tudó kisfiú egy zalai fürdőben - mire kimentették, már nem lélegzett

Egy Zala vármegyei fürdőben történt meg minden szülő rémálma.
Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Augusztus 20. Magyarország egyik legnagyobb ünnepe, amely az államalapítást és Szent Istvánt, az ország első királyát ünnepli. Ezen a napon országszerte színes és változatos programok várják az érdeklődőket, a hagyományőrző eseményektől kezdve a kulturális rendezvényeken át a látványos tűzijátékokig. Mutatunk néhány ingyenes programot Budapesten és vidéken, amelyekre ellátogatva tartalmas és érdekes napot tölthet együtt a család.
Mintegy negyed évszázad elteltével mérték fel ismét a hazai lakosság egészséggel összefüggő életminőségét

Mintegy negyed évszázad elteltével mérték fel ismét a hazai lakosság egészséggel összefüggő életminőségét

A képzettebbek, a gazdaságilag aktívak, illetve az egy háztartásban többen együtt élők jobb egészséggel összefüggő életminőségre számíthatnak, mint az alacsonyabb iskolai végzettségűek, vagy az egyedül élők. Többek között ez derült ki abból a kutatásból, amelyet a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Technológiaértékelő és Elemzési Központja készített csaknem 12 ezer résztvevő kérdőíves felmérésével. Hazánkban hasonló kutatás utoljára 2000-ben mérte fel a lakosság egészséggel összefüggő életminőségét, így a vizsgálat abból a szempontból is egyedülálló, hogy az eredmények két évtized távlatából összevethetők, elsősorban a középkorúaknál jelentős javulást mutatva. Eredményeiket a neves Quality of Life Research című lapban publikálták az egyetem kutatói.
Akadozó és véres vizelet a hólyagrák tünete lehet

Akadozó és véres vizelet a hólyagrák tünete lehet

A gyakori vizelési inger, az akadozó vizelet meglehetősen sokakat érintő tünet, a véres vizelet azonban olyasmi, ami jóval ijesztőbbnek tűnik és hamarabb orvoshoz fordul miatta a beteg. Nagyon fontos felhívni a figyelmet arra, hogy urológus szakorvoshoz kell fordulni még a kevésbé fenyegető tünetekkel is, mivel a hólyagrák tüneteként megjelenő vérvizelés sokszor csak a laborelemzés során mutatható ki. Dr. Med. Habil. Buzogány István PhD, az Urológiai Központ urológusa a daganatos betegség további lehetséges tüneteire, valamint a kivizsgálás jelentőségére hívta fel a figyelmet.
A szerkesztő ajánlja