Epres, alkoholos finomságok
Eper daiquiri
Hozzávalók:
50 dkg eper, 2 e.kanál cukor, 18 tört jég, 8 e.kanál eperszörp, 1,5 dl frissen préselt citromlé, 3 dl fehér rum
Készítése:
Az epret megpucoljuk, megmossuk. 6 darabot félreteszünk, a többit pürésítjük. 6 hosszúkás pohár szélét megnedvesítjük, majd a cukorba nyomjuk. Minden pohárba teszünk 2-2 e.kanál jeget. Az eperpürét, az eperszörpöt, a citromlevet, a rumot és a maradék jeget sékerben összerázzuk, majd a poharakba osztjuk. A koktélt, a félretett eperrel dekoráljuk.
-------------------
Epres bólé
Hozzávalók:
20 dkg eper
50 cl tonic
2-3 darab nektarin
1 szál mentalevél
1 üveg fehérbor
Elkészítése:
Az eperszemeket félbe, a nektarint cikkekbe vágjuk. Felöntjük fehérborral, és állni hagyjuk. Szervírozás előtt 20 perccel felöntjük ízlés szerinti mennyiségű tonickal. Bólés üvegpohárban kínáljuk, abban jól érvényesül az ital színe és a gyümölcsök látványa. Érdemes mellé ellé kiskanalat adni, hogy a vendégek a gyümölcsöket is meg tudják enni. Végül mentalevéllel díszítjük.
------------------
Eper koktél
Hozzávalók (pezsgőspoharanként):
1 cl eperszirup
3 db eper
édes pezsgő
2 cl ananászlé
1 cl citromlé
jég
shaker
Elkészítés:
Az eperszirupot, az ananászlevet, a három darab epret és a citromlevet töltsük a shaker-be a jégre, zárjuk le és jó alaposan rázzuk össze. Előre lehűtött pezsgőspohárba szűrjük bele, majd töltsük fel a pezsgővel.
Közösségi hozzászólások: