Epres, túrós kosárkák
Hozzávalók a tésztához:30 dkg liszt (sima), ½ cs sütőpor, 15 dkg margarin, 2 tojás sárgája, 1 ek tejföl
Hozzávalók a töltelékhez: 30 dkg túró, 10 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, fél citrom héja, eper
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd hűtőbe téve pihentetem egy fél órát.
Majd kis darabokra vágom (esetleg kis is nyújthatjuk), és kivajazott kosárkaformába nyomkodom.
Előmelegített sütőben 10-15 percig sütöm, vigyázva arra, hogy a linzer tészta meg ne égjen.
Közben a krémhez valókat habosra kikeverem.
Az eper egy részét pedig kis darabokra vágom.
Amikor elkészültek a kosarak, és ki is hűltek, jöhet a töltés.
A kosarak aljára tegyünk egy kevés aprított epret.
Egy csillagcsöves nyomózsákot töltsünk meg a túrós krémmel, és ezzel adagoljuk a kosarakba a krémet.
A krém tetejére tegyünk felezett epret.
Ha gondoljuk, színes szóró cukorral is megszórhatjuk a kosarakat.
TIPP: Ha nincs kosárkasütőnk, akkor használjuk a muffin sütőnket. Ebben az esetben érdemes kinyújtani a tésztát, majd egy fodros szélű pogácsaszaggatóval szaggassunk ki kb. 6-7 cm átmérőjű köröket. Ezekkel béleljük ki a muffin mélyedéseit.
Forrás: http://www.ritakonyhaja.hu
Közösségi hozzászólások: