Csirkecombok szezámmagvas párizsi bundában
Hozzávalók 4 személyre:
A húshoz:
- 4db egész csirke comb,
- 2 tojás,
- 2 evőkanál liszt,
- só, delikát,
- 1 evőkanál szezámmag,
- olaj a sütéshez.
A körethez:
- rizs, saláta
A csirkecombokat mossuk meg, majd szabadítsuk meg a bőrüktől. Ezután vágjuk ketté őket a porc mentén. Mivel a panír hamar megsül, fontos előfőznünk a húst, hogy ne legyen nyers a közepe. Ezért tegyük a combokat egy fazékba, öntsük fel vízzel és főzzük meg.
Bűn lenne ezt a finom húslevet a csapba önteni, úgyhogy készítsünk levest belőle, ehhez is adok egy tippet, egy másik receptben.
Na, de térjünk vissza a már megfőtt húsokhoz. Szűrővel, csipesszel, vagy villával halásszuk ki őket a vízből. Tegyük egy tányérra őket és sózzuk, delikátozzuk ízlés szerint.
Amíg hűlnek kicsit, készítsük el a panírt. Keverjük össze a tojást, a liszttel és a szezámmaggal. Sózzuk, delikátozzuk, és szükség szerint öntsük fel vízzel. A lényeg, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
Tegyünk lisztet, egy másik tálba és ebben forgassuk meg a combokat, majd mártsuk a tésztába. Ezután forró olajban süssük őket aranybarnára.
Köretnek készítsünk mellé rizst és uborkasalátát, de a szezámmagos pékné-féle krumpli ,és a teriyaki szósz is nagyon illik hozzá.
2011 áprilisi pályázatra beküldött recept.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: