Koleszterin csökkentés 8 pontban
Szívünk és ereink védelmében kerüljük a telített zsírsavakat tartalmazó ételeket. A University of Toronto vizsgálata azonban azt is igazolta, hogy az egészséges étrendjüket rendszeresen zabkorpával kiegészítő nők HDL, vagyis jótékony koleszterin szintje 11 százalékkal nőtt.
A Tufts University vizsgálatából azt is megtudhatjuk, hogy a mandula fogyasztásával védjük ereink falának egészségét, s ezzel együtt csökkentjük a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.
Az Annals of Internal Medicine közlése szerint közel felére csökkent azon páciensek LDL koleszterin szintje, akik egyéb gabonafélék mellett alacsony zsírtartalmú étrendüket bab- és lencsefélékkel gazdagították.
Az Agricultural Research Service jelentése alapján a fekete áfonya kiváló antioxidáns hatásánál fogva szintén segíti az LDL koleszterin szintjének csökkentését. Egy 2004-es USDA tanulmány pedig az árpa LDL szintet csökkentő tulajdonságát igazolta.
Az avokádó telítetlen zsírsavai egyaránt csökkentik az LDL és emelik a HDL szintet. Fogyasztása különösen hatásos enyhe mértékű koleszterin szint emelkedés kezelésére. A mérsékelt alkohol fogyasztás, például a vacsora mellé elfogyasztott egy pohár bor segíti a jótékony HDL koleszterin szintjének emelését, s ezzel együtt csökkenti a szívinfarktus kockázatát.
A hír alapjául az „8 Foods That May Lower Your Cholesterol” cikk szolgált.
www.orvostkeresek.hu
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: