Kopasz barack
Ma már hasonlóan a rokonához megtaláljuk úgy a korán, mint a későn érők között. A kopasz barack minden fajtája értékes gyümölcs, tápértéke mint más gyümölcsét is, az határozza meg hogy, milyen talajban termett. Már júniustól kezdve élvezhetjük, egész késő őszig.
Tápértéke:
A kopasz barack tápértékét a benne levő ásványok és vitaminok tartalma határozzák meg. Kiemelkedően magas káliumot és A vitamint tartalmaz. Emellett a többi ásvány is emeli értékét. Nagymennyiségű szelén valamint boron van benne. Ha megfigyeljük, hogy 2 és fél dkg aszalt kopasz barack 0.81 mg boront tartalmaz, a frissben is jócskán megtalálható.
Gyógyhatása:
Gyógyhatással van minden olyan betegségre, ami a vér tisztításával, vagy gyulladással van összefüggésbe. A nagymennyiségű B vitaminok az emésztésre és az idegrendszer munkájára vannak hatással.
Sav-lúg egyensúly:
Bármilyen támadás éri a testet, sérülés, vagy az önpusztító betegségek kialakulása, minden esetben nagy szerepet játszik a vér tisztasága. Ha gyenge a vér, az azt is jelentheti, hogy a test nem jut olyan táplálékhoz, hogy tisztán tarthassa azt. A vírus támadása sikeresebb, ha fáradt és savtartalmú a vérünk. Az önpusztító betegségek kifejlődése is valószínűbb akkor, ha a szervezet nem jut elegendő ásványhoz és vitaminokhoz.
Öregségi reszketés:
Az öregségi reszketés akkor jelentkezik, amikor az izmokból és az idegekből hiányoznak az ásványok. A hiánynak több oka lehet, de leginkább arra vezethetjük vissza, hogy a szervezet nem jut, vagy nem képes megemészteni egészében a bejuttatott táplálékot. Az izmok felépítésében több ásvány is részt vesz, mint a kalcium, magnézium, kén, szilikon, de működésében és az idegek általi működtetésben a káliumnak van nagy szerepe a kopasz barackban szerencsés elosztásban találjuk meg az említett ásványokat, hatásuk nem marad el.
Vérnyomás-csökkentés:
A vérnyomás emelkedését mint tudjuk, az artériákba lerakódó anyagok okozzák, amelyek a táplálkozás következtében jönnek létre. Ez nem egy egészséges állapot, mint a lerakódó folyamat sem az, ami akkor jön létre, amikor már a máj nem képes tökéletesen ellátni a feladatát. A kopasz barackban levő A vitamin kitűnő gyógyszer a májnak, az ásványok, de különösen a kálium ami a vért tisztítja meg, ily módon hatva a vérnyomás csökkentésére.
Gyenge idegzet és szabálytalan pulzus:
Általános gyenge idegzet szintén az ásványok hiányát jelzik a szervezetben. A vitaminok közül nagy hatással vannak az idegek működésére a B vitaminok. A kopasz barackban nagymennyiségű vitamin fordul elő, valamint az ásványok közül is egyesek a szokottnál nagyobb mértékben. A kálium hat az izmok munkájára, így a szív izom szabályos működését is képes befolyásolni.
Emésztést serkentő:
A emésztés serkentés a kopasz barack elfogyasztása után több irányból is jöhet. Bizonyos mértékű savas hatása serkenti a belek munkáját, az A vitamin a máj működésére hat, képes felújítani a májat, valamint a kálium a vérre van jó hatással. Ha a vér megtisztul, beindul a működési kör, az egymásra ható pozitív erő a szervezet teljes munkáját elősegíti.
Gyulladás, allergia, önpusztító betegségek:
A gyulladásos betegségek gyógyulásában az A vitamin segédkezik, illetve annak elővitaminja a béta karotin, amely a simahéjú barackban található. Hat a légzőszervi és más nyálkahártya gyulladásaira, és az emésztőszervek gyulladásos betegségeinek gyógyulására, valamint hat a petefészek gyulladásra. A légzőszervi nyálkahártyákra való hatásában enyhíti azok érzékenységét, mint az allergia A vér megtisztításával csökken az allergia is. Jó hatással van továbbá az önpusztító betegségek kialakulásának megelőzésére.
Rák, immunrendszer:
Ezekre a betegségekre az A vitamin antioxidáns tulajdonsága hat, a többi vitaminnal. Az antioxdánsok meggátolják a sejtek az oxigén szabad gyökök általi rombolását, illetve részt vesznek azok gyógyításában. Az A vitamin hat továbbá az immunrendszer helyreállítására is.
Elkészítési mód:
A kopasz barack kellemes gyümölcs magában is, vagy gyümölcssaláta összetevőjeként. Ha a barackot kúraszerűen, tehát valamilyen betegség gyógyítására használjuk, naponta két-három pohár lét kell fogyasztanunk belőle. Ha valamely gyulladásos betegség gyógyítására, vagy rákos betegségre isszuk, fogyasszunk hozzá egy kiskanál búzacsira olajat is. Az A vitamin ugyanis zsírban oldódó, s egyben juttatunk a szervezetbe E vitamint is, amely együtt dolgozik a A vitaminnal az antioxidánsok ellen. Ilyen esetekben keverhetjük más gyümölccsel is a barack lénket, olyannal, amely sok C vitamint tartalmaz.
forrás: http://www.geocities.com/zold_gyum/simbar.html
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: