Koleszterin csökkentés pisztáciával
Az Experimental Biology találkozón bemutatott tanulmány szerint a pisztácia fogyasztása segíti a szív egészségének védelmét. Antioxidáns tartalma megegyezik a sötétzöld leveles növényekben és világos színű gyümölcsökben található mennyiséggel.
A vizsgálatok során napi, megközelítőleg 100g pisztácia fogyasztása 11,6 százalékkal csökkentette az LDL koleszterin szintet. A teljes koleszterin mennyisége 8,4 százalékkal, a nem-HDL koleszterin mértéke pedig 11,2 százalékkal csökkent. Utóbbi, a szívbetegségek veszélyének fontos jelzőfaktora.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: