Cikk kommentek:
Video és webshop kommentek:
Sziasztok!
Signetta: sajnos tényleg elfogyott a lángos, de azért gondolatban Neked is küldtem.
A hagymás lepény ma elmaradt, mert sokáig ültem az SZTK-ban, és már nem volt időm elkészíteni, mert mentem a nagylányommal vásárolni.
Így vacsorára csak egy gyors carbonara spagetti került az asztalra.
Holnap valamilyen főzelék kellene, mert már sok volt a tészta.
Gondolkozom a zöldbabfőzeléken, de spenót, vagy sóska is szóbajöhet, vagy finomfőzelék. Mindegy, úgyis a család dönt, lehet, hogy nekik nem kell egyik sem.
Nekik sosem elég a tésztából.
Sziasztok!
Ajj... Nyareve, csiklandozod az ízlelő bimbóimat! Én kérek, bár már biztos elfogyott. : ) Esetleg befogadhatnál.
Sziasztok!
A burgonyás lángos jelentem elkészült! Kér valaki? Van hozzá tejföl és sajt is!
Holnapra pedig beterveztem a híres-neves hagymás lepény elkészítését is.
Látszik, hogy kényszerpihenőn vagyok itthon, ilyenkor a családom feni a fogát a finomságokra!
Sziasztok!
Foliver, közben már én is rákerestem a neten erre a sconcigli tésztára. : ) Jól nézett ki, bár inkább az íze a fontos. A tésztasali az milyen? :O
Hol veszed ezeket a tésztákat? Multi központokban?
Sziasztok!
A sconcigli tészta, olyan csavaros-csúcsos sapkaszerű izé. Elég nagy darab. De megoldottam: tésztasali lett belőle. Seperc alatt elfogyott.
De van még csodaszép kalász alakú tésztám. Belőle is valami finomat kéne csinálni - bár ki is lehetne rakni karácsonyfadísznek.
Én már egy jó kis tejfölös sajtos lángost is megennék... : )
Sziasztok!
Nem is hallottam még erről a hagymás lepényről, viszont leírás alapján is összefutott a számba a nyál. : ) Ha megcsináltad, kérjük megosztani velünk, hogy ízlett!
Sziasztok!
Lehet, hogy ma kipróbálom a hagymáslepény receptjét. Ettetek már ilyet? Én még nem, de a leírás alapján jó lehet. Pizzaszerű tészta tetejére rendes mennyiségű dinsztelt hagymát simítani, erre jöhet tejföl, jó húsos szalonna, reszelt sajt, be a sütőbe. Hmmm...
Sziasztok! Akkor ez a tészta, amiért én annyira nem vagyok oda. Pár éve voltunk Görögországban, ott készített egy útitársunk ilyet. Akkor nagyon ízlett. Aztán itthon is csináltam, az is jó volt. Utána évekig elmaradt, és most nyáron csináltam újból, de már nagyon nem ízlett. :/ Azt tudom, én is bolti tasakos szószt vettem hozzá, tejet és tejszínt is tettem bele, mert rajta is van a zacsin, kell bele, de nem tartozik már a kedvenc kajáimhoz.
Sziasztok!
Nálunk a carbonara nagyon megy, letöltöttem egy pár receptet, de még nem csináltam meg egyiket sem, csak a bolti zacskós változatát, igaz fel szoktam egy kicsit javítani, mert az nagyon sós. Úgy csinálom, hogy több tejet teszek hozzá, és egy tojássárgáját elkeverek egy fél bögre tejbe, és óvatosan belecsorgatom a rotyogó szószba, ez besűríti, lágyabb az íze, a vejem szerint nagyon fincsi.