Cikk kommentek:
Video és webshop kommentek:
A káposztás a nyerő nálad?
Ma túrós tészta lesz, bár ezért annyira nem rajongok, de megeszem.
Aham... még sose ettem tésztasalátát. : )
Ja és talán majonéz.
Tészta az volt Valami óntetet csináltak hozzá és kukorica, répa, brokkoli, gomba, ilyesmik voltak benne.
Kokuszpok, de még is mit tartalmazott az a tésztasali? : ) Legalább azt tudjam már, mi van benne. : )
Signetta, írtam h még nem csináltam tésztasalit csak ettem, bocsi.
Én is parasztgalléros tésztával szeretem a káposztás tésztát, nekem is a mamám gyúrja.
nyareve: de rég ettem ilyen káposztás kalácsot/bejglit...! Nagyon rég a nyírségben voltunk a távoli rokonoknál esküvőn, na náluk szokás ilyet csinálni.
Igen, a hagyományos káposztás tésztát mi is így készítjük, csak egy kis különbséggel, hogy nem fodros tésztát veszünk hozzá, hanem nagyikám gyúrja, és ő gallérkának hívja azt a fajta tésztát. : )
Viszont ilyen sütiszerűségnek még nem ettem káposztásat. : ) Vagyis de, mert vettem egyszer a pékségben, de az nem jött be. Valószínű, a káposzta nem volt jól ízesítve benne. A házi sütésű biztos, nagyon finom. : ) Nyareve, lakhatnál az utcánkban! : )))
Sziasztok!
Én kétféle káposztástésztát szoktam csinálni: az egyik a hagyományos, káposzta lereszelve, megpirítva sóval és borssal, kifőtt nagyfodros kockatésztával összekeverve. A másik inkább sütiféle: Keltes kalácstészta, mint a mákoskalács tésztája, csak cukrot nem teszek bele. ugyanúgy elkészítem a káposztát, mint az előbbihez, ha megkelt a tészta kinyújtom, ráterítem a dinsztelt káposztát, feltekerem, mint a mákoskalácsot, fél óráig hagyom még a tepsiben kelni, megkenem tojássárgájával, be a sütőbe. Nagyon finom, ajánlom annak, aki a sós tésztaféléket szereti.
Én is már alig várom, hogy ebédeljünk.
Kokuszpok, és el is árulod nekem, hogy készítetted, vagy ez szakmai titok?