Családinet.hu

Családinet Közösségek



A közösségről: Mindenki, aki szereti a tésztát

nyílt - 26 tag

Üzenőfal

Csak a közösség tagjai írhatnak az üzenőfalra!

Üzenetek (136 db)


Signetta    03. 22. 11:52

A káposztás a nyerő nálad? :D

kokuszpok2    03. 22. 07:24

Ma túrós tészta lesz, bár ezért annyira nem rajongok, de megeszem.

Signetta    03. 01. 11:35

Aham... még sose ettem tésztasalátát. : )

kokuszpok2    03. 01. 08:56

Ja és talán majonéz.

kokuszpok2    03. 01. 08:56

Tészta az volt:) Valami óntetet csináltak hozzá és kukorica, répa, brokkoli, gomba, ilyesmik voltak benne.

Signetta    01. 25. 09:42

Kokuszpok, de még is mit tartalmazott az a tésztasali? : ) Legalább azt tudjam már, mi van benne. : )

kokuszpok2    01. 25. 09:13

Signetta, írtam h még nem csináltam tésztasalit csak ettem, bocsi.:)

Én is parasztgalléros tésztával szeretem a káposztás tésztát, nekem is a mamám gyúrja.:)

nyareve: de rég ettem ilyen káposztás kalácsot/bejglit...! Nagyon rég a nyírségben voltunk a távoli rokonoknál esküvőn, na náluk szokás ilyet csinálni.

Signetta    01. 20. 10:15

Igen, a hagyományos káposztás tésztát mi is így készítjük, csak egy kis különbséggel, hogy nem fodros tésztát veszünk hozzá, hanem nagyikám gyúrja, és ő gallérkának hívja azt a fajta tésztát. : )
Viszont ilyen sütiszerűségnek még nem ettem káposztásat. : ) Vagyis de, mert vettem egyszer a pékségben, de az nem jött be. Valószínű, a káposzta nem volt jól ízesítve benne. A házi sütésű biztos, nagyon finom. : ) Nyareve, lakhatnál az utcánkban! : )))

nyareve    01. 19. 11:07

Sziasztok!

Én kétféle káposztástésztát szoktam csinálni: az egyik a hagyományos, káposzta lereszelve, megpirítva sóval és borssal, kifőtt nagyfodros kockatésztával összekeverve. A másik inkább sütiféle: Keltes kalácstészta, mint a mákoskalács tésztája, csak cukrot nem teszek bele. ugyanúgy elkészítem a káposztát, mint az előbbihez, ha megkelt a tészta kinyújtom, ráterítem a dinsztelt káposztát, feltekerem, mint a mákoskalácsot, fél óráig hagyom még a tepsiben kelni, megkenem tojássárgájával, be a sütőbe. Nagyon finom, ajánlom annak, aki a sós tésztaféléket szereti.:):):):)

Signetta    01. 19. 09:49

Én is már alig várom, hogy ebédeljünk. :D
Kokuszpok, és el is árulod nekem, hogy készítetted, vagy ez szakmai titok? :D