Rosa Fiore híresen jó főztjéről kamaszlány korában legendák születnek a környék zárt kis közösségében; errefelé az emberek büszkék különlegesen termékeny földjükre és a vidék különc lakóira. Rosa konyhaművészet iránti rajongását csak egy környékbeli fiatalember, Bartolomeo iránt érzett szenvedélyes szerelme múlhatja felül, ám Bartolomeót már valaki másnak szánták.
Miután szerelmük tragédiába torkollik, Rosa eleinte a konyhában keres vigaszt, majd Palermóba menekül, ahol könyvtárosként dolgozik évtizedeken át, saját bőséges és ízletes főztjétől egyre testesebben - miután egy életre lemondott a szerelemről.
Egy nap azonban találkozik a titokzatos séffel, akit mindenki csak az Inglese néven emleget. Az angol a szicíliai konyha ókori hagyományait kutatva kerül a könyvtárba - ahonnan egyenes út vezet Rosa szívéhez is. Egyetlen mesés nyarat töltenek együtt; az Inglese felébreszti Rosa szunnyadó érzékiségét, és ketten együtt elérik a kulináris szenvedélyek csúcsát. Amikor az Inglese váratlanul eltűnik, Rosa visszatér a tanyára; ott bánkódik második szerelmének elvesztése fölött. Az otthonos környezetben, egyre népesebb családja körében életét ismét megváltoztatja imádott cucinájának varázsereje.
A La cucina helyenként megható és minden szavában a túláradó életszeretetről árulkodó története varázslatos erővel tárja elénk az élet titkokkal és felfedezésre váró kincsekkel teli korszakait. Ez a regény a család, a nagy lakomák, a szenvedély és a szerelem örök életű szépségének kirobbanóan életvidám ünneplése.
"Csodálatos regény, mely vidáman és zajosan ünnepli az életet és annak minden gyönyörűségét; kirobbanóan szenvedélyes és buján színpompás. Magabiztosan egyéni, eredeti és őszinte stílus jellemzi, története pedig emberien megindító. Bizonyos szempontból a Szeress Mexikóban című műhöz hasonlítható ez a könyv, mely reményteljesen és kitörő örömmel ünnepli a szerelmet, a családot, a nagy evéseket és persze az érzéki gyönyöröket." Joanne Harris
Ide kattintva kedvezményes áron megvásárolhatja a könyvet