Könyvünkben arra vállalkozunk, hogy bemutassuk a kakaó kalandos útját az ültetvényektől a csokoládékészítő műhelyekig, az ősi maja kultúrától a spanyol hódítókon át napjainkig.
Utánajártunk, hogyan tevődött át a mai termelés jelentős része az amerikai kontinensről Afrikába, és hogyan változott az idők során az egykor kizárólag italként ismert csokoládé, amely mára számtalan formában és textúrában elérhető.
Szeretnénk bebizonyítani azt is, hogy otthon sem ördöngösség nekifogni a csokoládékészítésnek, ezért a vállalkozó kedvűeknek ehhez is segítséget nyújtunk, legyen szó csokoládétemperálásról, házi bonbonkészítésről, vagy éppen csokoládédíszítésről. Igyekeztünk egyszerű és ötletes, valamint rafinált és ínyenc recepteket is bemutatni.
Lehetünk kíváncsiak és kísérletezők, vagy épp a klasszikus vonal kedvelői - a kötetben biztosan megtaláljuk a nekünk való csokoládés receptet.
A könyv egyben a Cookta.hu első kiadványa is, melyben a Cookta.hu Aranykanál-receptverseny díjnyertes csokoládés receptje is szerepel.
Édes élményeket, csodás csokoládés pillanatokat kívánunk!
Adatok:
165x240 mm, 160 oldal, ára: 4.999,- Ft
Alexandra Kiadó, 2016.
Nagy szeretettel hívjuk Önöket – a kötet megjelenése kapcsán – egy süti-kóstolással és dedikálással egybekötött beszélgetésre, a szerzőkkel.
Meghívott vendégek:
Filep Kata stylist, szerző
Hámori Zsófi fényképész
Pinczel Orsolya fejlesztő cukrász, szerző
Helyszín és időpont:
2016. december 9. (péntek) 18 óra,
a Károly körúti Alexandra Könyvesház Irodalmi Kávézója. (1075 Budapest, Károly krt. 3/C).
Házigazda az Alexandra Kiadó.
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)