Ma is emlékszem, hogy kisgyermekként, hogyan igyekeztem mindig azt a négerkockát elvenni a tányérról, amin a legvastagabb volt a hab. Persze, vigyáztam, nehogy ezt mások észre vegyék! Aztán később kezdett feltűnni, mintha ez a torkosság, a felnőttektől sem állna távol - a tányéron valahogy, mindig az a süti marad utoljára, amin a legvékonyabb a hab...
Ki érti ezt?
Én mindenesetre akkor megfogadtam: ha én is nagyhatalmú felnőtt leszek, mindig dupla adag krémmel készítem a süteményeket!
Nagymamim négerkockája - dupla habbal
1. Habosra keverek:
- 15dkg mikróban felolvasztott Rámát
- 4 tojás sárgáját
- 20dkg Lisztben.- elkevert 1 cs. Sütőport
2. + 3dl tej.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, közepesen meleg sütőben megsütöm.
4. a 8db tojásfehérjét - 30dkg porcukorral habbá verek
5. A készre sült tészta tetejére öntöm, és hagyom rajta a lezárt sütőben kb. 5percet.
(Sok múlik azon, hogy mennyi időt tölt a tojásfehérje a sütőben!
Ki kell tapasztalni, ki hogy szereti. Nálunk az épp csak átmelegített a nyerő.)
6. A kihűlt hab tetejére csoki máz kerül.
(10dkg olvasztott Rámát keverek el nem igazi kakaóporral, hogy csepegtethető legyen)
Nálunk ez gyerekkoromban a tisztaszobába került, hogy jól áthűljön, ...és hogy kellően felcsigázzon mindenkit...
Én csak a hűtőbe teszem, és megpróbálok őrködni, hogy a gyerekeim addig ne "lopkodják szét" amíg megdermed a csoki...
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)