Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 dl tejföl
- 10 dkg Rama margarin
A hozzávalókból tésztát készítünk, majd 2 részre osztjuk és vékony lappá sodorjuk.
Töltelék:
- 1 kg alma, lereszelve, kinyomkodva
- 10 dkg darált mák
- cukor ízlés szerint
- zsemlemorzsa
- 5 dkg olvasztott vaj
A kisodort lapra zsemlemorzsát szórunk, ráhintjük az almát, megszórjuk mákkal, ízlés szerint cukrot hintünk rá, olvasztott vajjal meglocsoljuk, feltekerjük, a tetejét is olvasztott vajjal kenjük, és 20 25 perc alatt sütjük készre.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)