Hozzávalók 1 tortához:
1 csomag réteslap
1 kg meggy
1 teáskanál fahéj
4 evőkanál keményítő
15 dkg porcukor
8 db tojásfehérje
2 dl tejszín
1 dl tojáslikőr
A mézet felmelegítjük, amikor már forró, akkor átpároljuk benne a meggyet. Őrölt fahéjjal ízesítjük, majd lehúzzuk a lángról és hagyjuk kihűlni. Ezután hozzákeverjük a keményítőt. A tojásfehérjéből egy kevés porcukorral kemény habot verünk. A meggyes keveréket a habhoz adjuk, és nagyon óvatosan összeforgatjuk.
A tortaformát réteslappal kibéleljük, úgy hogy a rétegeket külön is olajozzuk. A meggyes habot a formába öntjük. A tetejét egy meggyűrt réteslappal fedjük, olajjal és tojással kenjük, hogy összetapadjon. 140 fokon, 50 percig sütjük.
Forrás: www.finomania.blogspot.com
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)