Őszintén megmondva, el is feledkeztünk róla, így több mint egy hétig puhult, mire a karácsonyi maradékok eltüntetését követően a felszínre került.
Vajpuha, omlós szarvasszeleteket kaptunk, amit kívülről-belülről átjárt a fenséges pác íze és illata. Nem is maradt túl sok dolgunk, mert önmagában megsütve is különleges ebédre tehettünk volna szert, ám egy-két olyan alapanyag lapult még a hűtőben és a spájzban, ami kimondottan erre az étekre várt: kockázott bacon, csiperkegomba, sárgarépa, zeller, vöröshagyma és fokhagyma.
A baconkockákat megpirítottuk, amihez hozzákerült a felszeletelt gomba. Ezt beletöltöttünk a szarvasszeletekbe, amit aztán felgöngyöltünk és sündisznó módjára három helyen megtűztünk fogpiszkálóval, hogy a töltelék ne tudjon megszökni. A tepsibe vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellert daraboltunk mellé, a maradék páclével meglocsoltuk, kevés vízzel felengedtük és 180 fokos légkeveréses üzemmódú sütőbe toltuk, ahol fólia alatt 2 óra alatt készre sült.
Olvasd el ezt a receptet is!
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)