Őszintén megmondva, el is feledkeztünk róla, így több mint egy hétig puhult, mire a karácsonyi maradékok eltüntetését követően a felszínre került.
Vajpuha, omlós szarvasszeleteket kaptunk, amit kívülről-belülről átjárt a fenséges pác íze és illata. Nem is maradt túl sok dolgunk, mert önmagában megsütve is különleges ebédre tehettünk volna szert, ám egy-két olyan alapanyag lapult még a hűtőben és a spájzban, ami kimondottan erre az étekre várt: kockázott bacon, csiperkegomba, sárgarépa, zeller, vöröshagyma és fokhagyma.
A baconkockákat megpirítottuk, amihez hozzákerült a felszeletelt gomba. Ezt beletöltöttünk a szarvasszeletekbe, amit aztán felgöngyöltünk és sündisznó módjára három helyen megtűztünk fogpiszkálóval, hogy a töltelék ne tudjon megszökni. A tepsibe vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellert daraboltunk mellé, a maradék páclével meglocsoltuk, kevés vízzel felengedtük és 180 fokos légkeveréses üzemmódú sütőbe toltuk, ahol fólia alatt 2 óra alatt készre sült.
Olvasd el ezt a receptet is!
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)