Húsvét utánra is kínálunk egy tavaszi különlegességet, mely szép és finom is. Legközelebb azt is elmeséljük, hogyan lehet ilyen érdekes tojás sárgáját és fehérjét készíteni. A trükk egyszerű és nagyon látványos!
Hozzávalók:
50 dkg báránycomb
15 dkg füstölt szalonna,
2 db tojás a mixeléshez,
3 db főtt tojás,
só, bors, rozmaring ízlés szerint,
5 dkg zöldborsó,
20 dkg bacon
A báránycombot gondosan lehártyázzuk, csak a színtiszta húst használjuk. Nagy lyukú darálón ledaráljuk a füstölt szalonnával együtt, ízesítjük vágott rozmaringgal, sóval, borssal. A darálék 1/3-át kivéve a többiből a tojás hozzáadásával mixeljük és visszaadjuk a többihez. A főtt tojást apró kockára vágva az előfőzött zöldborsóval együtt a masszába keverjük. Baconnel bélelt pástétomformába töltjük. A bacont ráhajtva sütőben 20 percet sütjük 130 fokon. Lepréselve hűtjük, szeleteljük.
Tárkonyfagylalt
A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Hozzávalók:
4-5 szál tárkony
1 csomag petrezselyem
5 db tojássárga
só
1 db citrom
1 ek. méz
1 kk. zselatin
10 dkg mascarpone
2 dl tejszín
A tárkonyt, petrezselymet tojás sárgával, sóval, citromlével mixeljük. Hozzákeverjük a mascarponét, a tejszínt, a zselatint és a mézet. Vízgőzön sűrűsödésig főzzük. Mélyhűtőben gyakori átkeveréssel dermesztjük.
Forrás: www.finomania.blogspot.com
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)