Ha a megsütött hús már szép piros, de nem akar puhulni, locsoljuk meg egy kanál ecettel, vagy ha pörköltfélét készítünk, spricceljük meg fél-egy deci szódavízzel. Így a kötőszövet rostjai megduzzadnak, és a husi megpuhul. Ragunak kiváló a nyak, a tarja, a lábszár.
Lássunk egy pikáns vörösboros marharagu-verziót!
Hozzávalók: 50 dkg marhahús, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál zsír vagy olaj, 1/2 l száraz vörösbor, 1 csokor petrezselyemzöld, só, csipet őrölt babérlevél, bors.
A zsírban megpirított vöröshagymára rátesszük a csíkokra vágott marhahúst. Fehéredésig kevergetjük, majd sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük, s felöntjük a borral. Amikor kész, belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet. Főtt tésztával vagy zsemlegombóccal kínáljuk.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)