Recept típusa: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
Hozzávalók:
- 3-4 szem különböző fajta alma
- 2 dl víz
Elkészítés:
Az almákat pucoljuk meg, magházukat távolítsuk el, majd aprítsuk fel őket. 2 dl vízben pároljuk 5 percig, majd turmixoljuk össze. Ha túl sűrű, kevés anyatejjel vagy vízzel hígítsuk. Ha még különlegesebb ízű pépet szeretnénk készíteni, 6 hónapos kortól tehetünk bele néhány szem meggyet is.
A legegyszerűbb bébiételt, az almapépet is feldobhatjuk azzal, ha többféle almából készítjük el. Válasszunk 3-4 különböző fajtájú almát, édesebb és savanyúbb ízűt egyaránt. A végeredmény különleges ízvilágú, finom püré lesz. A maradék pépet kis adagokban lefagyaszthatjuk, így pár nappal később is elfogyaszthatja a baba.
+1 Tipp:
Ha éppen tele van a fagyasztód, akkor az anyatejes hígítás előtt felezd meg az adagot, és fogyaszd el te a másik felét. Magadnak ízesítheted némi vaníliás cukorral, egy pici citromlével és fahéjjal - s máris fedezted a napi vitaminszükségleted egy részét. Tudod: minden nap egy alma...
Mi a hozzátáplálás menete? Olvasd el a legfontosabb tudnivalókat Hozzátáplálási Kisokosunkban!
Milyen ételeket vezethetsz be az egyes életkorokban, és milyen sorrendben? Nézd meg hozzátáplálási táblázatunkat!
További receptjeinket itt találod: Baba receptek
A cikket lektorálta:
|
Fotó: Meal Makeover Moms/flickr
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)