Recept típusa: tejmentes, tojásmentes
Hozzávalók:
- 50 g zabpehely
- 1 db alma
- 1 db őszibarack
Elkészítés:
A zabpelyhet tegyük fel főni bő vízben. Az almát, barackot hámozzuk meg és aprítsuk fel, az alma magjait távolítsuk el, majd adjuk hozzá a gyümölcsöket a zabpehelyhez. Addig főzzük, míg a zabpehely megpuhul, majd az egészet turmixoljuk össze.
+1 Tipp:
Ha már a zabpehelyért nyúltál, készíts magadnak is egy kis egészséges tízórait/uzsonnát! 1-2 csésze zabpehelyre önts némi vizet és ugyanannyi tejet, szórj bele olyan gyümölcsöt, amit szeretsz, majd hintsd meg fahéjjal! Keverhetsz hozzá gyümölcsök helyett ízesített fehérjeport is: ez nem hizlal, ráadásul számtalan íz közül választhatsz. Egy percbe telik összekeverni és máris kész az egészséges, diétás nassolni valód.
Mi a hozzátáplálás menete? Olvasd el a legfontosabb tudnivalókat Hozzátáplálási Kisokosunkban!
Milyen ételeket vezethetsz be az egyes életkorokban, és milyen sorrendben? Nézd meg hozzátáplálási táblázatunkat!
További receptjeinket itt találod: Baba receptek
A cikket lektorálta:
|
Fotó: Summer Jeter/flickr
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)