Recept típusa: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
Az alma fogyasztása különösen fontos a babák, de még a felnőttek számára is: gyógy- és betegségmegelőző hatásait, magas vitamintartalmát hosszan sorolhatnánk.
Ha a baba mégsem hajlandó megenni az almapürét, próbáljuk meg sült formában tálalni neki - a sütés hatására ugyanis egy kicsit megváltozik az íze, az édes íz jobban dominál, mint nyers állapotában.
Elkészítés:
Vágjunk félbe néhány darab almát, a magházat vágjuk ki, majd lefordítva sorakoztassuk az almákat egy tepsibe, sütőpapírra. 10-12 perc sütés után vegyük ki, hámozzuk meg, villával törjük össze, majd így kínáljuk meg vele a babát.
Ha így sem szereti, érdemes másféle almával is próbálkozni, a boltok polcain rengeteg fajta közül választhatunk. Ha az édes ízeket esetleg nem kedveli, próbálkozzunk savanyúbb fajtákkal is.
+1 tipp:
Ha nagyobb adagot sütünk egyszerre, néhány darabot tegyünk félre összetörés előtt, és együk meg mi magunk esetleg sült hús mellé, köretként. Egészséges, finom ebédet készíthet így anya anélkül, hogy külön kellene főznie magának - a vitamindús táplálkozásra pedig nem csak a babának: a (szoptatós) anyukának is nagy szüksége van.
Mi a hozzátáplálás menete? Olvasd el a legfontosabb tudnivalókat Hozzátáplálási Kisokosunkban!
Milyen ételeket vezethetsz be az egyes életkorokban, és milyen sorrendben? Nézd meg hozzátáplálási táblázatunkat!
További receptjeinket itt találod: Baba receptek
A cikket lektorálta:
|
Fotó: Isaac Wedin/flickr.com
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)