A csokoládé minőségét főként a kakaótartalom mennyisége határozza meg: étcsokoládé az, melynek legalább 43%-a kakaó. Minél magasabb a kakaótartalom, annál inkább minőségi termékről beszélünk. Európában a csokoládégyártásban az elmúlt évtizedekben kissé háttérbe szorult az étcsokoládé. A csokoládé népszerűségének korábban sokat ártott az is, hogy a fogyókúrázók és az egészséges életmód szószólói is száműzték a lelkiismeret-furdalás nélkül fogyasztható desszertek sorából. A legújabb kutatások azonban bebizonyították, hogy különösen a minőségi étcsokoládé mértékkel történő fogyasztása bizonyos antioxidáns hatású vegyületeknek köszönhetően (polifenolok, flavonolok) számos jótékony hatással bír - szerepet játszhat például az immunrendszer szabályozásában és lassítja az öregedési folyamatokat.
Az elmúlt években Magyarországon is dinamikusan növekedett a minőségi étcsokoládé fogyasztása. Az étcsokoládé életünkben elfoglalt helye a gasztrokultúra fejlődésével párhuzamosan egyre előrébb került. A valódi ízélmény keresése, a csokoládéfogyasztás új dimenzióinak megnyitása egyre népszerűbb, s mára az étcsokoládé fogyasztása igazi divattá, követendő trenddé vált.
Első extra magas kakaótartalmú kollekciójával a merci ebben a hullámban plusz élményt kínál. Az Extra Dark válogatás minden érzékünkre hatással lesz: a nemes ízvilágú 70%-os étcsokoládé mellett találunk benne habos kakaókrémmel és narancsos habos kakaókrémmel töltött étcsokoládét és igen magas, 85%-os kakaótartalmú, karakteres ízjegyeket képviselő étcsokoládét is. A merci Extra Dark kollekció étcsokoládéinak sima, selymes felülete, lágy roppanása, a kakaó tömény illata mind belopják magukat az igényes csokoládékedvelők szívébe. A magas kakaótartalom hangsúlyozására az új merci elegáns feketébe öltözött, a csomagolást a fekete színkódolás jellemzi. Ez a finom és stílusos desszert markáns ízvilágával eleganciát kölcsönöz az ajándékozásnak, megkönnyíti a vásárlási döntést, fogyasztása pedig különleges, exkluzív élményt jelent.
Néhány szó a Storck Hungáriáról:
A Storck 20 leányvállalattal működik világszerte, termékeit több, mint 90 országban fogyasztják. A vállalatot 1903-ban August Storck alapította, s a cég fő célja azóta is, hogy örömet szerezzen az embereknek. A Storck Hungária Kft. Magyarországon a Merci, Toffifee, Werther’s Original, Knoppers, Mamba és Nimm2 márkákkal van jelen, de Storck gyártmány a Riesen karamella és a Campino is. A budapesti Storck Hungária Kft. 2006-tól regionális központként működik, ide tartozik Románia, Bulgária és Macedónia is.
Merci csábító feketében |
MEGOSZTOM A FACEBOOKON! |
Megvalósult...!
plinda24
#1
2010. november 09. 16:23:25 | kedd |
Én annyira nem szeretem a keserű, vagy étcsokoládét. Mondjuk nekem ez a csokifajta sem a kedvencem, de hát... mindenki az ízlése szerint. Az egyetlen olyan csoki, amiben nagyon kedvelem az étcsokoládés változatot az a túrórudi. Szerintem ennek a fajtának a tejcsokis változata nem is finom. A túró ízéhez inkább a keserű csoki illik:)
|
|
|
|
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)