Hozzávalók: 1 kg alma * 20 dkg cukor * 3 csomag főzni való vaníliaízű pudingpor * 50 dkg babapiskóta * 2 db vaníliás cukor * tejszínhab
Máz a tetejére: 2 db Katica tortabevonó * 5 evőkanál olaj
Elkészítés: az almát meghámozzuk és lereszeljük. Lábasba rakjuk és ráöntünk kb. 4 dl vizet, és hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Az almát puhára pároljuk (10-15 perc). A pudingot elkeverjük 3dl vízzel, és az almára öntjük. Lassú tűzön kevergetve sűrűre főzzük. Egy tepsit kibélelünk alufóliával, és piskóta darabokkal kirakjuk. A langyos krémet egyenletesen elkenjük rajta és befedjük babapiskótával.
Máz: a tortabevonót kis darabokra törjük, gőz fölött felolvasztjuk. Hozzáadjuk az öt evőkanál olajat, és óvatosan simára keverjük.(közepes tűzön készítsük, ne hogy odaégjen a csoki!)
A sütemény tetejét bevonjuk a csokoládémázzal, kenőlapát segítségével szép egyenletesen. Egy napra hűtőszekrénybe rakjuk, ezalatt a sütemény összeérik és össze is áll. Hosszúkás szeletekre vágjuk és a tetejét tejszínhabbal díszítjük.
Tipp: ha valaki nem szereti a készen vásárolt babapiskótát, saját maga is elkészítheti.
Hozzávalók: 4 db tojás * 4 evőkanál cukor * 4 evőkanál liszt * csipet szódabikarbóna
A hozzávalókból piskótalapot készítünk, és kis téglalapokra vágjuk,(10 cmX3 cm) ezzel rakjuk ki a tepsit.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva: