Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 30 dkg füstölt sajt
- 30 dkg ementáli sajt
- ½ liter tejszín
- 1 nagy doboz tejföl
- só
- bors
- mustár
- csíkozott bacon
A csirkemelleket felszeleteljük, sóval, borssal, mustárral ízesítjük és egy fél óráig állni hagyjuk. Minimális forró olajban mindkét oldalát megpirítjuk.
A sajtokat lereszeljük, beleforgatjuk a melleket. A tejszínt és a tejfölt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a húsból kifolyt pecsenyelevet és a kihűlt olajat.
Egy jénai tálba öntünk egy kicsit a tejszínes keverékből, leteszünk egy réteg húst, rászórjuk a maradék sajt felet, majd rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére baconcsíkokat helyezünk, előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük.
2011. ápriisi pályázatra beküldött recept.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)