Hozzávalók:
- fél kiló tarkabab
- 1 db füstölt csülök
- 1 nagy fej hagyma
- 10 dkg füstölt, húsos szalonna
- 2 fej fokhagyma
- 4 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 kisebb karalábé
- 1 szál gyulai kolbász
- 1 dl paradicsomlé vagy egy kis sűrítmény
- 1 kanál mustár
- 1 kiskanál piros arany
- 1 erős paprika
- só, bors, pirospaprika
- 1 tojás
- 2 kanál liszt
- 1 kanál olaj
- 2 kanál liszt
- piros paprika
A babot megmossuk, pár órára hideg vízbe áztatjuk. A csülköt is megmossuk, ha túl sósnak találjuk, azt is beáztathatjuk egy órára.
A szalonnát felkockázzuk, megsütjük, a hagymát apróra vágjuk, a zsíron megfonnyasztjuk. Hozzádobjuk a fokhagymát, levesszük a tűzről és beleszórjuk a pirospaprikát, a borsot, a sót, a mustárt, a pirosaranyat, a paradicsomlevet, beletesszük a csülköt és a babot, felöntjük hideg vízzel és fedő alatt főzni kezdjük. Ha már majdnem puha beletesszük a megtisztított, felkarikázott zöldségeket és az erőspaprikát. A tojásból a liszttel, pici sóval csipetkét gyúrunk, ha megfőttek a zöldségek a felkarikázott kolbásszal együtt a levesbe tesszük. Amikor ez is megfőtt kiszedjük a csülköt és paprikás rántással kicsit besűrítjük. A csülköt felkockázzuk és tányérra szedett levesbe szórjuk, ízlés szerint tejföllel meglocsoljuk.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)