Hozzávalók:
- a tésztához:
- 2 tojás
- 2 bögre liszt
- 1 bögre víz
- 5 ek. keserű kakaópor
- 1 bögre barna nádcukor
- 1 doboz natúr joghurt
- 1 ek szódabikarbóna
- 20 dkg margarin
- 1 tábla 60-70 %-os, jó minőségű étcsokoládé
- pici reszelt citromhéj
- a mázhoz:
- ½ kis doboz natúr joghurt
- 15 dkg durvára darabolt mogyoró
- 15 dkg porcukor
- 5 ek. keserű kakaópor
- 15 dkg margarin
- 1 cs vaníliás cukor
A vizet fölforraljuk a margarinnal és a kakaóval, kicsit hagyjuk hűlni.
Addig a lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával, hozzákeverjük a cukrot, és a langyos krémhez adjuk, csomómentesre keverjük.
Hozzátesszük a joghurtot, a tojást, a citromhéjat és az apróra tört csokoládédarabokat. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
A mázhoz a joghurtot, porcukrot, kakaót, margarint és vaníliát összemelegítjük. Mikor már szép krémes, hozzáadjuk a mogyorót is, majd a meleg tészta tetejére kenjük és hagyjuk megszáradni.
Öntsük nyakon vaníliafagyival, felvert tejszínhabbal, főzzünk hozzá egy kávét, üljünk le vele egy könyv mellé.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)