Hozzávalók 2 személyre:
- 60 dkg csirkemell
- 10 dkg natúr mogyoró (nem sózott, pörköletlen)
- só, bors, curry por
- olaj
- 1 csomag üvegtészta
Mossuk meg a csirkemellet, daraboljuk fel, tegyük serpenyőbe és olajon pirítsuk meg. Sózzuk, borsozzuk, tegyünk bele 1 dl vizet, majd curry port (ne túl sokat, csak ízlés szerint. Inkább kevesebbet és később adhatunk még hozzá, míg fő). Ezalatt forraljunk fel 1 liter vizet, majd öntsük rá az üvegtésztára, hagyjuk pár percig állni (lehet kóstolgatni, ha megpuhult, jó. Nem kell főzni).
Visszatérve a húshoz ideje, hozzáadnunk a mogyorót, 1,5 dl vizet, majd tegyük bele az üvegtésztát. Delikátozzuk meg. Főzzük együtt még pár percig, amíg felszívja a vizet a tészta.
Tehetünk még hozzá tejszínt, vagy tejfölt is, hogy jobban csússzon az étel, de ez már rátok bízom.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)