Naphosszat a kalóriákat számolgatjuk, a hízlaló ételekre rá sem nézünk, mindezek ellenére zsírpárnáink továbbra sem hajlandóak megválni tőlünk. Nézzük, melyek azok a hozzávalók, melyekkel a súlycsökkenés biztosan elérhető.
A Framingham Nutrition Studies kutatói igazolták, hogy a napi 400 kalóriával kevesebbet fogyasztó hölgyek esélye a hasi területen jelentkező, un. alma típusó elházásra 2,5-szer magasabb, mint az ennél többet táplálkozó társaiké. A jelenség oka, hogy az első csoport tagjai nem csak kalóriában, de fontos tápanyagokban is kevesebbet fogyasztottak.
Az elhízás kockázatával pedig egyenes arányban nő a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának veszélye körükben. A megoldás kulcsa tehát a megfelelően összeállított étrend, s nem a kalóriák csökkentése. A minőség, s nem a mennyiség elve ez esetben is igazolódni látszik.
A Copenhagen University Hospital orvosai által végzett kutatás során a résztvevő hölgyek sikeresen szabadultak meg a hasi területen, a derék vonalában kialakult zsírpárnáktól, amennyiben a finomított gabona és cukor termékek helyett természetes formában, gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával fedezték a szükséges szénhidrát mennyiséget.
A gyümölcsök és zöldségek magas rosttartalmuk által sokáig biztosítják a telítettség érzését, a sárgarépa, sárgadinnye és az őszibarack pedig kiváló béta-karotin forrás; a narancs és kiwi gazdag C-vitaminban, melyek szintén a fogyást segítik. A biztos siker érdekében részesítsük előnyben a zöldségeket, illetve a gyümölcslevek helyett természetes fomában fogyasszunk gyümölcsöket.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kutatási eredmények bizonyítják, hogy az alacsony szelénszint szintén hozzájárul a hasi területen jelentkező elhízáshoz. A megfelelő mennyiség biztosítása valójában nem egyszerű feladat, mivel az adott termék szelén tartalma nagy mértékben függ termesztési helyétől, a föld szelén tartalmától. Éppen ezért javasolt kiegészítő készítmények formájában elősegítenünk pótlását.
Fehérjék fogyasztásával telítettség érzetet érhetünk el, s energiával töltődünk fel. Túlzott fogyasztása azonban nagy mértékben terheli a vese kiválasztó működését, s kalcium veszteséget okozhat. Törekedjünk rá, hogy a napi kalória mennyiség 25 százalékát fedezzük fehérjék fogyasztásával, előnyben részesítve a zsírszegény joghurt, tej, hal és szárnyas ételeket.
A mérsékelt borfogyasztás egészségvédő szerepét számos kutatási eredmény támasztja alá. A nedű a fogyni vágyók számára is javasolt. Vizsgálatok igazolják, hogy a középkorú hölgyek körében megjelenő plusz kilók ellen egy-két naponta elfogyasztott –havonta megközelítőleg 20 pohár- vörös, vagy fehérbor jobban véd, mint annak teljes mértékű mellőzése. Ennél nagyobb mennyiség azonban már hízáshoz vezet.
Az ételek választásánál, vagy azok elkészítésénél részesítsük előnyben a telítetlen zsírsavakat tartalmazó termékeket. Az olivaolaj, vagy az omega-3 zsírsavban gazdag halak fogyasztásával nem csak vonalaink karcsúsága őrizhető meg, de szívünk egészségét is védjük.
A hír alapjául a „5 Food Fixes for Flat Abs” cikk szolgált.
www.orvostkeresek.hu
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)