A házi tej fogyasztása csökkenti az asztma és allergia kialakulásának kockázatát, olvasható egy friss, európai kutatók által készített tanulmányban.
A pasztőrizálatlan házitej, vagy más, természetes módon előállított tejtermékek minden esetben védelmet biztosítanak az allergiás és asztmás megbetegedésekkel szemben a vizsgált gyermekek lakóhelyétől függetlenül.
A készítmények pozitív hatása leginkább abban az esetben érvényesült, ha a gyermek már az első életévétől kezdődően rendszeresen fogyasztott belőlük.
Azonban a teljes mértékben feldolgozatlan, vagy forralás nélküli tej fogyasztása egyéb okokból továbbra sem javasolt. A nyers tej tartalmazhat olyan mikróbákat, melyek különböző betegségeket okozhatnak. Ilyenek például a szalmonella, vagy az E.coli.
A Clinical and Experimental Allergy folyóiratban közölt vizsgálatot 14,893 gyermek segédletével végezték el. Az 5 és 13 év közötti résztvevőket Európa városaiból választották. Táplálkozási szokásaikat a szülők által kitöltött kérdőívekből ismerték meg.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A házitej fogyasztása egyértelműen csökkentette az allergia, asztma kialakulásának kockázatát, lakóhelyre való tekintet nélkül. Az eredmények igazolásához további vizsgálatokat végeznek. Kutatási szempont az is, hogy miként lehetne a terméket fogyaszthatóság szempontjából még biztonságosabbá tenni.
A cikkel kapcsolatban érdeklődjön bővebben a Budai Allergiaközpontban.
web: www.allergiakozpont.hu
email: info@allergiakozpont.hu
tel: 06 30 6319309
Forrás: www.orvostkeresek.hu
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)