SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Méhlepény csokibonbon - fura nasi kismamáknak

Teszáry Nikolett [cikkei] - 2018-03-16
Napjainkban egyre nagyobb divat a celebek - és átlagemberek - körében, hogy a szülést követően megeszik saját méhlepényüket. Egy anyuka igazán találékony módot talált, mellyel hódolhat ennek a hóbortnak.

Az állatvilágban normális és természetes, hogy az anyák a szülést követően elfogyasztják a placentát, miután kicsinyeik köldökzsinórját elrágták. Ennek nem csak az a haszna, hogy a ragadozókat ne vonzza oda a hússzag, hanem fontos hormonális és fiziológiai segítséget ad az anyaállatnak, hogy a tejtermelés beinduljon, mivel a méhlepény telis tele van szülési hormonokkal, vitaminokkal és tápanyagokkal is, mely létfontosságú az ellés során kimerült nőstény számára.
Régen azok az asszonyok, akik ezt tették, gonosznak, boszorkánynak számítottak, modern korunk azonban újra felfedezni látszik ezt az eljárást. Hívei szerint az emberre is hasonlóan jó hatást gyakorol a méhlepény elfogyasztása, segíti a tejtermelést és csökkenti a szülés utáni depresszió esélyét is. Néhány sztár lelkes szószólója a kezdeményezésnek, például January Jones, vagy Kardashianék.

Mielőtt elképzelnénk a Trónok Harcából híressé vált lószív evős véres jelenetet, természetesen ízlésbarátabb megoldások születtek azoknak az anyukáknak, akik szeretnének erre az útra lépni. Nyugaton erre már egész iparág épült, vannak szakemberek, akik a méhlepény tartósítására, fogyaszthatóvá tételére szakosodtak, van aki kapszulát készíttet belőle, de léteznek méhlepényszakácsok is.

Egy anyuka most egészen egyedi módot választott saját méhlepényének elfogyasztására: csokoládé bonbonokat készíttetett belőle egy szakemberrel. A folyamatot és az első kóstolás pillanatát is bemutatja a videó, melyet erről készítettek; ebben az édesanya azt is kiemeli, milyen fontos, hogy szakavatott kezek készítsék elő a placentát. A méhlepényt előbb többféle eljárással teljesen kiszárítják, majd finom porrá őrlik. Ezt a port keverik sütialap porba, illetve olvasztott csokoládéba, és a megfelelő formázást követően kész is a méhlepény bonbon. A videó végén az anyuka - rajzfilmfigurássá torzítva ugyan - elégedettnek látszik, miután megízlelte a saját testéből készült finomságot.

Te megkóstolnál ilyen édességet?

Indexkép: facebook

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Ez egy csoda, hogy ő itt van" - Gryllus Dorka nem számított rá és észre sem vette, hogy 47 évesen újra babát vár

Gryllus Dorka, a népszerű színésznő őszintén mesélt családi életéről és váratlan terhességéről Kadarkai Endre "Nőszintén" című műsorában. A most 52 éves színésznő elárulta, hogy 47 évesen, amikor már lemondott a gyermekvállalás lehetőségéről, hatalmas meglepetésként érte, hogy ismét babát vár.

Tragédia Győr mellett: Gyógyíthatatlan beteg volt a gyermek, akivel az anyja a vonat elé lépett

Győr közelében, Ménfőcsanak mellett egy 41 éves nő végzetes döntést hozott: péntek este karjában hároméves kisfiával egy száguldó vonat elé lépett. A környékbelieket sokkolta az eset, amelyet egyesek szerint az anya kétségbeesése váltott ki, mivel gyermeke gyógyíthatatlan betegséggel küzdött. Az asszony vélhetően tudatosan választotta ki a helyszínt, ahol a vonatok nagy sebességgel haladnak, és ahol nem maradt esély a túlélésre.

Tragédia Tatabányán: öngyilkos lett egy általános iskolás diák

A rendőrség közigazgatási eljárás keretében nyomozást indított az ügy kivizsgálása érdekében.

Családi tragédia Győr közelében: karján a kisgyermekével lépett a vonat elé egy édesanya

Tragédia történt péntek este Győr-Ménfőcsanak közelében: egy édesanya, karján a gyermekével a vonat elé lépett. Az édesanya azonnal meghalt, a gyermek életéért a gyorsan kiérkező mentők küzdöttek, de nem tudták megmenteni – írja a MÁV-csoport Facebook-oldala.

Élelmiszerek, amelyek felerősíthetik a menopauza tüneteit

A táplálkozás nagy jelentőségű lehet a menopauza tüneteinek enyhítésében, a csontritkulás, a hízás és más negatív egészségi következmény mérséklésében. De nemcsak arra érdemes figyelni, mi legyen a tányéron, hanem arra is, mit érdemes elkerülni. Imre Noémi, a Nőgyógyászati Központ dietetikusa, okleveles táplálkozástudományi szakember Msc ez utóbbi témáról beszél.

© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
ADATVÉDELMI BEÁLLÍTÁSOK
A szerkesztő ajánlja