Karácsonyi illatos muffin
Tulajdonképpen ez a recept az anyukám "nem-lehet-elrontani" bögrés tészta receptjén alapul, muffinként megsütve is remek! A további kiegészítők, fűszerek szabadon variálhatók. Én így szoktam:
Hozzávalók:
(a kis tejfölös pohár a mérce)
- 1 pohár cukor
- 3 egész tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 pohár tejföl/joghurt
- 2 pohár liszt
- 1 pohár olaj
- 1 nagyujj méretű friss gyömbér ágacska
- 1/2-1/2 mokkáskanálnyi őrölt fahéj, szegfűszeg
- 1 citrom reszelt héja (vagy kandírozott citromhéj)
- 10 dkg mazsola
- csipet só
Először a folyékony hozzávalókat: a tojást, tejfölt, olajat keverem simára és aztán teszem bele a többit. A gyömbért meghámozom és nagyon apró darabokra vágom, a mazsolát megmosom, lecsöpögtetem, beleforgatom egy kis lisztbe, így teszem a masszához. A muffin sütőformát csak háromnegyedig töltöm meg a keverékkel. Előmelegített sütőbe teszem és közepes hőfokon kb. 10-15 perc alatt megsütöm. A családom csoki imádó lévén, 1-1 kocka étcsokit is szoktam a tetejére tenni (ehhez az adaghoz kb. két kis tábla elég), ami aztán szépen beleolvad a muffin közepébe. (A csokis megoldásnál érdemes muffinpapírt használni, mert elég lágy a tészta, és előfordulhat, hogy a csoki nem áll meg a muffin közepénél, nehogy a sütőforma alján maradjon!)
Közösségi hozzászólások: