SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"Együtt erősebbek vagyunk mindennél" - Egy apa és kislánya küzdelme egy új életért

Tóth Nikolett [cikkei] - 2024-09-02
Budapesten a 22. kerületben, albérletben él Antal és tízéves kislánya, Zoé. Életük nem volt mindig könnyű, de a szeretet, a kitartás és a küzdelem mostanra elhozta számukra a reményt. Antal, aki évekig harcolt azért, hogy kislányát maga mellett tudhassa, most egyedül neveli őt, és mindent megtesz azért, hogy Zoé boldog és kiegyensúlyozott életet élhessen.
"Együtt erősebbek vagyunk mindennél" - Egy apa és kislánya küzdelme egy új életért

"Az volt életem legboldogabb napja, amikor megkaptam a gyámságot"

"Amikor Zoé megszületett, tudtam, hogy ő az én kicsi csillagom, a mindenem – meséli Antal. Bár az évek során sok megpróbáltatáson mentek keresztül, a szeretetük soha nem rendült meg.

Zoé élete már egészen kicsi korában megváltozott, amikor édesanyja, aki akkoriban alkohol- és tudatmódosító szerek rabja volt, elveszítette a felügyeleti jogát a gyermekei felett. Zoé és féltestvére először egy gyermekotthonba, majd nevelőszülőkhöz kerültek. Antal ekkor döntött úgy, hogy mindent megtesz azért, hogy visszakaphassa kislányát.

"Eleinte csak havonta kétszer találkozhattam vele, mindössze két órára. Azok a találkozások egyszerre voltak a legboldogabb és legfájdalmasabb pillanatai az életemnek. Elhatároztam, hogy soha nem adom fel. Ahogy teltek az évek, egyre több időt tölthettünk együtt, és végül két éve, december 21-én megkaptam a gyámságot. Az volt életem legboldogabb napja” – emlékszik vissza Antal. 
 

Zoé apával


"Sokkal önállóbb, mint a korabeli gyerekek, nagyon büszke vagyok rá"

Zoé mára egy boldog, vidám kislány, aki karatézik, rengeteg barátja van, és önállóságot tanul az élettől. Az édesapa pékként dolgozik, így hajnalban indul és délután ér haza. 

A kislány egyedül ébred és indul iskolába, majd onnan karatézni vagy az apukája munkahelyére megy. "Zoé rendkívül talpraesett. Sokkal önállóbb, mint a korabeli gyerekek. Büszke vagyok rá, hogy ilyen erős, hogy ilyen szépen helytáll az életben” – mondja Antal.


"Amikor ott ültünk a tengerparton és láttam a mosolyát, úgy éreztem, hogy minden fáradtság megérte”

Bár életük tele van kihívásokkal, Antal mindent megtesz azért, hogy Zoé semmiben ne szenvedjen hiányt. A nyár egyik fénypontja az volt, amikor mindössze 30 ezer forintból eljutottak egy olaszországi buszos utazásra, ahol Zoé életében először láthatta a tengert.

"Nem volt luxus és csak egynapos kirándulás volt, de láttuk a tengert, és együtt voltunk. Zoé boldogsága mindennél többet ért. Fagyiztunk és ettünk egy jó pizzát. És amikor ott ültünk a tengerparton és láttam a mosolyát, úgy éreztem, hogy minden fáradtság megérte” – mondja az édesapa. 

Az apa-kislány kapcsolat különösen erős, amit talán leginkább az mutat meg, ahogyan együtt élik a mindennapjaikat. A szombat közös takarítós nap, amikor Zoé a szobáját rendezi, míg Antal a lakás többi részét teszi rendbe. Esténként pedig együtt főznek, közösen készítik el a vacsorát. "Zoé egy igazi kis segítő. Kavargatja a levest, megkóstolja a fűszerezést, és közben annyit beszélgetünk, hogy néha alig tudom követni. De imádom ezt, hiszen így építjük fel a mi kis világunkat.”
 

Zoé konyhában


"Apa, nekünk nincs szükségünk senkire, mi elvagyunk, szeretjük egymást és ez a lényeg"

Zoé erős érzelmi támogatást kap az apjától, ami segít neki abban, hogy a gyerekkori sérüléseit maga mögött hagyja. Bár az édesanyjával felvette a kapcsolatot, amikor Antalhoz került, hamar rájött, hogy nem kapja meg tőle azt a szeretetet, amit az apjától igen.

"Zoé maga döntötte el, hogy nem tartja a kapcsolatot az anyjával. Azt mondta nekem, hogy ‘Apa, nekünk nincs szükségünk senkire, mi elvagyunk, szeretjük egymást, és ez a lényeg" – meséli Antal, aki mindent megtesz azért, hogy Zoé élete minél teljesebb és boldogabb legyen.
 

"Mindig megbeszéljük, hogy mire van pénzünk és mire nincs"

Bár a mindennapok nem könnyűek az anyagi nehézségeik miatt, Antal és Zoé kéz a kézben küzdenek meg a problémákkal.

"Néha nehéz, amikor valamit nem tudunk megvenni, de mindig megbeszéljük, mire van pénzünk és mire nincs. Zoé csodálatosan éretten kezeli ezt, sosem panaszkodik. Azt mondja, hogy neki nem kell semmi más, csak hogy együtt legyünk.”


Zoénak iskolatáskára, taneszközökre és egy számítógépre lenne szükége

Az extra kiadások jelentik számukra a legnagyobb nehézséget, ami most jelen esetben a tanévkezdés. Zoénak szüksége lenne egy iskolatáskára, valamint a mindennapi tanuláshoz elengedhetetlen felszerelésekre, mint például ecsetek, papírok, olló és egyéb taneszközök.

Emellett egy számítógépre is nagy szükségük lenne, ami nélkülözhetetlen a házi feladatokhoz és a tanuláshoz. A család jelenlegi anyagi helyzete miatt azonban ezeknek a dolgoknak a beszerzése nehézségekbe ütközik.
 

Az édesapa vágya, hogy kislánya boldog és teljes életet élhessen és maga mögött hagyhassa a gyerekkori traumáit

Antal és Zoé története nemcsak egy apa és lánya közötti különleges kapcsolat története, hanem annak a bizonyítéka is, hogy a szeretet és a kitartás mindent legyőzhet. Az életük tele van kihívásokkal, de ezek csak erősebbé teszik őket. Együtt építik a jövőt, tele reménnyel, szeretettel és közös álmokkal.

Az édesapa mindennél jobban szeretné, hogy Zoé boldog és teljes életet élhessen, és hogy sikerüljön maga mögött hagynia a gyermekkori traumáit. A jövőre nézve azt tervezi, hogy továbbra is minden támogatást megad a kislányának, hogy kibontakoztathassa tehetségét és megvalósíthassa álmait.

Az apa legnagyobb vágya, hogy Zoé egy olyan világban nőhessen fel, ahol szeretet és biztonság veszi körül, és ahol mindig tudja, hogy mellette áll az édesapja, bármi történjen is.
 


Ha szeretnél segíteni a családnak, alapítványunkon keresztül megteheted:
 

  • Családi Háló Közhasznú Alapítvány
  • Bankszámlaszám: 16200106-11697987
  • IBAN számlaszám: HU81 1620 0106 1169 7987 0000 0000
  • Közlemény: Zoé
  • Ha más módon segítenél (például iskolatáska, tanszerek) kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@csaladinet.hu címen!
  • Tájékoztatás adományozásról

Egyszerű, bankkártyás fizetés pár kattintással SimplePay-en keresztül: Adomány Zoé családjának

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

"Nincs többé trükközés" - írja a Medicalonline.
Vízbe esett egy 5 éves, úszni nem tudó kisfiú egy zalai fürdőben - mire kimentették, már nem lélegzett

Vízbe esett egy 5 éves, úszni nem tudó kisfiú egy zalai fürdőben - mire kimentették, már nem lélegzett

Egy Zala vármegyei fürdőben történt meg minden szülő rémálma.
Mintegy negyed évszázad elteltével mérték fel ismét a hazai lakosság egészséggel összefüggő életminőségét

Mintegy negyed évszázad elteltével mérték fel ismét a hazai lakosság egészséggel összefüggő életminőségét

A képzettebbek, a gazdaságilag aktívak, illetve az egy háztartásban többen együtt élők jobb egészséggel összefüggő életminőségre számíthatnak, mint az alacsonyabb iskolai végzettségűek, vagy az egyedül élők. Többek között ez derült ki abból a kutatásból, amelyet a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Technológiaértékelő és Elemzési Központja készített csaknem 12 ezer résztvevő kérdőíves felmérésével. Hazánkban hasonló kutatás utoljára 2000-ben mérte fel a lakosság egészséggel összefüggő életminőségét, így a vizsgálat abból a szempontból is egyedülálló, hogy az eredmények két évtized távlatából összevethetők, elsősorban a középkorúaknál jelentős javulást mutatva. Eredményeiket a neves Quality of Life Research című lapban publikálták az egyetem kutatói.
Akadozó és véres vizelet a hólyagrák tünete lehet

Akadozó és véres vizelet a hólyagrák tünete lehet

A gyakori vizelési inger, az akadozó vizelet meglehetősen sokakat érintő tünet, a véres vizelet azonban olyasmi, ami jóval ijesztőbbnek tűnik és hamarabb orvoshoz fordul miatta a beteg. Nagyon fontos felhívni a figyelmet arra, hogy urológus szakorvoshoz kell fordulni még a kevésbé fenyegető tünetekkel is, mivel a hólyagrák tüneteként megjelenő vérvizelés sokszor csak a laborelemzés során mutatható ki. Dr. Med. Habil. Buzogány István PhD, az Urológiai Központ urológusa a daganatos betegség további lehetséges tüneteire, valamint a kivizsgálás jelentőségére hívta fel a figyelmet.
Félelem, ami életet követelt: nem merte magának beadni az injekciót, meghalt a családapa

Félelem, ami életet követelt: nem merte magának beadni az injekciót, meghalt a családapa

Egy 37 éves családapa, aki tudta, hogy allergiás a darázscsípésre, életét vesztette, miután nem merte beadni magának az életmentő adrenalininjekciót. Két gyermeke maradt félárván.
A szerkesztő ajánlja