SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hétvégén zenebona, vigalom a Hajógyárin - péntektől indul a Generali Gyerek Sziget

Családinet [cikkei] - 2024-06-20
Kezdődik a vakáció, így hétvégén - péntektől vasárnapig - irány a Hajógyári-sziget, ahol három napon át vásári forgatag, énekesek, zenészek, bohócok, artisták, mesteremberek, cserkészek, sok ismerős, de számos újdonság is várja a családokat, reggel 10-től este 6-ig. Június 21-23. között a Generali Gyerek Sziget ingyenes programjai a család apraja-nagyja számára tartogatnak izgalmakat, kikapcsolódást, feltöltődést, garantáltan senki sem unatkozik majd.
Hétvégén zenebona, vigalom a Hajógyárin - péntektől indul a Generali Gyerek Sziget

A Generali Nagyszínpadon már péntek délelőtt kezdődnek a koncertek a Kiflihajó produkciójával, délután a Kalimpa Színház mesekoncertjéből kiderül, vajon végre férjhez megye-e Borka királykisasszony, utána pedig Halász Judit is elhozza a legnépszerűbb dalait.  A három nap alatt, láthatjuk majd az Apacuka együttest, a Kiskalászt és zenél Farkasházi Réka és a Tintanyúl is.  A rajongók együtt bulizhatnak Grecsó Krisztiánnal, aki a gyerekverseire épülő zenés-táncos-verses gyerekelőadásán saját maga is táncra perdül majd.

Megszokhattuk, hogy a Gyerek Sziget szervezői nem csak a kicsiket, hanem a család minden tagját elvarázsolják, elrepítik a mesék, a varázslat és a felhőtlen kikapcsolódás, pihenés birodalmába. A legifjabbakat Babajátszóházzal várják majd, ahol nem csak játékra és pihenésre van lehetőség, de különböző területek szakemberei mozgásfejlesztéssel, tanácsadással is a szülők rendelkezésére állnak. A mozgás szeretetének átadása mindig fontos szerepet kap a programok összeállításában, így több újdonsággal, többek közt a Gymnathlon programmal is bővült a sportos programok sora. A Generali Nagy Családi Kalandjáték egy izgalmas, hatállomásos játék, melynek során a gyerekek találkozhatnak ügyességi, logikai és kreatív feladatokkal is, sőt, megtanulhatnak jól segíteni is. A játék végén pedig a The Human Safety Net Adománybüfében lesz lehetőség egy jó ügyért palacsintát, limonádét, hotdogot fogyasztani – a cél egy különleges, nyári szülő-gyermek tábor megvalósítása a nehéz helyzetben lévő családok számára.

Az anyukákat a Maminbaba hordozós fitness program, az energikus lurkókat mindhárom napon az Óriás Ugrálóvár és a Generali Akadálypálya várja – itt ifjú Ninjaként próbálhatják ki magukat a 15 elemes akadálypályán, és mutathatják be bátorságukat, ügyességüket, amiért akár oklevelet is kiérdemelhetnek. A csimoták a Cserkésztáborban levezethetik az energiát egy kalandos számháborúval is, aki pedig elfáradt, megpihentetheti a lábait és megtornáztathatja az agyát a Társas játszó sarokban, ahol felkészült játékmesterekkel, válogatott családi- és gyerektársasjátékokkal várják az egész családot.

Izgalmas időutazásra invitál a Kukutyin, ahol régi mesterségek elevenednek majd meg, a Kézműves Palotában pedig az alkotókedvűek találhatnak remek elfoglaltságokat. Az Állatsimogatóban a vidék állataival találkozhatunk, többek közt a két welsh pónival, Szellővel és Frufruval, de itt lesz Zserbó, a csacsi is.

A Gyerek Paradicsomban a világ a környezetvédelem, fenntarthatóság körül forog, de a mézgyűjtés, vadonlesés, tereplépkedés mellett izgalmas Gasztrokalandok is várnak ránk, ahol például a saját receptfüzetünket is elkészíthetjük, amiben friss fűszernövények, új ötletek és inspirációk is helyet kaphatnak. Lehet majd kertészkedni, madarakkal ismerkedni, papírmeríteni, sárkányt lengetni és a megunt pólónk is újjászülethet táska formájában.

Magunkkal vihetjük ennek a három sűrű napnak az emlékét egy itt készített virágos képeslapon, amit gallyakból, magokból és akár sétáink során talált különféle virágokból, növényekből készíthetünk el. Amíg a szorgos gyerekkezek ezzel bíbelődnek, addig a szülők a Generali Egészségügyi Szűrőbuszban törődhetnek a saját egészségükkel, számos ingyenes szűrővizsgálaton vehetnek részt.

A Gyerek Szigeten mindig van egy kis cirkusz, de ez olyan, ami miatt a szülők öröme is felhőtlen. Karamella cirkuszvilágában bohóctréfák, bűvészmutatványok, zsonglőrtrükkök mulattatják a nagyérdeműt, és ha akad a gyerekek között önkéntes bohóctanonc, porondra is kerülhet. Rolando Bűvészmester és Társa a legtitkosabb trükkökkel készülnek, amelyekbe csak szigorú titoktartás vállalásával avatják be a bátrabbakat.

Szombaton és vasárnap a Rippel Brothers csodálatos eszköztára teljesíti ki a cirkuszi mutatványokkal való ismerkedést. A gumiasztal, a rugalmas hosszú kifutó, a levegőakrobatika izgalmas eszközei újabb lehetőségeket nyitnak a repülésre vágyók próbálkozásainak. A Kezes-lábas Játszóházban roncsbringákból született játékokkal, biciklivel hajtott „bármikkel”, azaz a hálózati elektromos áramtól független kerékpáros eszközökkel tehetjük próbára magunkat. Idén a főváros a gyerekeknek is kedvez: a BUDAPEST Mini óriás játszóbuszban a főváros épületeit ábrázoló képeslapokat és könyveket lehet készíteni és egy 5 állomásos játék során értékes budapesti nyereményekre tehetnek szert a lurkók.

A Generali Gyerek Sziget háromnapos fesztiválja idén is felhőtlen szórakozásról, kalandokról és új élményekről szól. A részletes program és további információk a www.gyereksziget.hu oldalon.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

A 13 éves Áront a baleset után sikerült újraéleszteni, ám pár nap múlva életét vesztette. Édesanyja elmondta a híradónak: a kisfiú napok óta másról sem beszélt, annyira várta az iskolai kirándulást.
A kóros soványság továbbra is elvárás a divatszakmában

A kóros soványság továbbra is elvárás a divatszakmában

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. "plusz méretes", azaz "test pozitív" divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.
8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

A baleset során hatan könnyebben megsérültek, őket kórházba szállították.
3 éves, tündéri kislány tűnt el Budapesten

3 éves, tündéri kislány tűnt el Budapesten

Fonseca Lily átlagos testalkatú, hosszú, világosbarna hajú, barna szemű kislány, a XVII. kerületből tűnt el. A rendőrség azt kéri, hogy akinek van információja a kislány tartózkodási helyéről, az jelentkezzen.
A szerkesztő ajánlja