SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Átmozgat, formál, feltölt, miközben gyermeked is fejlődik - Maminbaba, a szórakoztató anyacsinosító

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-06-29
A Maminbaba edzéseken mindenki jól jár: előnyös a várandósok és az anyukák számára, hiszen a mozgás az egész testet formálja, ám eközben a babák is nagyon élvezik a zenét és a ringatást. A szakemberek is jó szívvel ajánlják.
Átmozgat, formál, feltölt, miközben gyermeked is fejlődik - Maminbaba, a szórakoztató anyacsinosító

Mi is az a Maminbaba? 

Mozgás a babával együtt

- A Maminbaba egy kisbabás és várandós anyukáknak kialakított táncos mozgásforma. A babák babahordozóban vagy pocakban ringatóznak a kellemes latinos zenékre, ugyanakkor az anya számára ez egy intenzív, de a táncos volta miatt nagyon szórakoztató mozgás. Szülés után 6 héttel, illetve császár esetén 2-3 hónappal lehet elkezdeni, figyelve a test jelzéseire. Várandósok szinte bármikor bekapcsolódhatnak, de a második trimesztertől akkor is elkezdhetik a Maminbabát, ha korábban nem éltek különösebben sportos életet. 

Molnár Enikővel, a Maminbaba megálmodójával beszélgettünk. Azt meséli, hogy 12 éve jött az ötlet, amikor 2 éves volt a kislánya. 

- Nem voltam sportos anyuka, bár hiányzott a mozgás, de nem akartam a babám nélkül edzeni. A szokásos baba-mama torna nem volt a közelünkben, és egyébként sem volt szimpatikus. Inkább valami táncosabb fitneszre vágytam.

Elkezdtem zumbázni és ez nagyon tetszett, ezért otthon is gyakoroltam. Aztán jött a kislányom és hozta a babahordozót, hogy vele táncoljak. Megpróbáltam, de abban a formában egyikünknek sem volt kellemes. Ő nem volt elég stabilan a hordozóban, lengett keze-lába, és nekem sem volt kényelmes. Aztán gyógytornász segítségével átalakítottam a mozgást úgy, hogy mind az anyának, mind a babának egészséges, biztonságos és kellemes legyen. Az évek során pedig folyamatosan fejlődtünk és fejlesztettük. 
 

maminbaba


Mint mondja, előzetes tánctudás és sportos előképzettség nélkül is el lehet kezdeni. A nők pedig nem tudják túlterhelni magukat, mert az első alkalommal elsősorban arra koncentrálnak, hogy kövessék a koreográfiát.

- Minden zenének megvan a koreográfiája, amit mindig ugyanúgy táncolunk, így könnyen bele lehet jönni. 2-3 alkalom után már sokkal könnyebben megy még akkor is, ha új koreográfiát táncolunk. Ezeket egyébként nem kell megtanulni az anyukáknak, csak követni a lépéseket az oktató instrukciói alapján. A Maminbaba óra a táncos bemelegítéssel és a végén a nyújtással együtt kb. 55-60 perc.  

Hozzáteszi, hogy minden Maminbaba oktató tud biztosítani az anyukák számára anatómiailag megfelelő babahordozókat, és szakszerűen fel is kötik rájuk. Így a résztvevők létszámát csak a hordozók száma vagy a terem nagysága limitálhatja.
 

maminbaba


Miért jó ez az anyáknak és a babáknak? - Ez történik velük tánc közben

- Az egyértelmű fizikai előnyökön túl jelentős mentális és pszichológiai előnyei is vannak a Maminbabának.

Az anyukák szórakoztató módon csinosodnak, erősödnek, és az egészséges súlyvesztésban is sokat segít. A Maminbaba szépen formálja az egész testet, és kiváló erősítő elemek vannak beépítve hasizomra, combra és popsira, de a tartóizmokra és gátizmokra is nagyon odafigyelünk.
A sport egészségmegőrző szerepe mellett a táncos mozgásforma boldogsághormonokat szabadít fel, amire nagy szükségünk van ebben az időszakban. Ezen kívül a Maminbaba nagyon nagy előnye, hogy az anyukáknak van lehetőségük kimozdulni, elfogadó, hasonló élethelyzetben lévő anyukákkal találkozni, miközben velük lehet a babájuk. Ez egy csodálatos én-idő az anyának - babával. Erre hihetetlenül nagy szükségük van!

Közben lehetőségük van megismerkedni az anatómiailag megfelelő babahordozással, ami bizonyítottan pozitív hatással van az anya-gyermek kapcsolatra, támogatja a kötődést, ami a felnőttkorra is kihat. Az anatómiailag megfelelő hordozó támogatja a baba helyes csípőfejlődését.
 

maminbaba


A Maminbaba óra közben ők folyamatosan ringatóznak, hintáznak, forognak és billegnek az anyukájuk mozgása által, ami az egyensúlyi-kisagyi rendszerüket stimulálja, ezáltal segíthet megelőzni bizonyos tanulási zavarokat és egyéb gyermekkori fejlődési problémákat.
       

Hogy reagálnak a babák a zenére és a mozgásra óra közben? 

- A Maminbaba órákon a babák végig az anyukákon vannak. Nem vesszük le, nem súlyzózunk velük. Kár is lenne, mert általában alszanak a Maminbaba óra közben, így nem szívesen ébresztenénk fel őket néhány talajgyakorlat kedvéért.
 

maminbaba
 

Akik nem alszanak, azok is pozitívan reagálnak a zenére. Ellazulnak, figyelnek, vagy épp kezük-lábuk jár a ritmusra. Nagyon élvezik, hiszen anyukájukon vannak stabil, megnyugtató testi kapcsolatban, és ráadásul egy órán keresztül ringatják őket. Ki ne szeretné?    
 

Van valami, amire külön oda kell figyelni közben?

- Fontos a helyes testtartás, amire a Maminbaba óra közben is figyelmeztetjük az anyukákat, illetve az is, hogy ők maguk is figyeljenek a testük jelzéseire, hogy ne terheljék túl magukat. Időt kell hagyni, hogy a női test a várandósság után egészséges módon regenerálódhasson. Ha szükséges, a Maminbaba óra közben is igazítjuk a hordozókat, amikor a babák elalszanak.
 

A szakemberek mit mondanak erről a mozgásformáról?

- A Maminbabát gyógytornászok, hordozási- és szoptatási tanácsadók, perinatális szaktanácsadók és védőnők is ajánlják az anyukáknak. Az oktatóink között is több szakember akad, többek között gyógytornász, testneveléstanár, és egyre többen szereznek hordozási tanácsadó képesítést is, hogy még több és jobb szolgáltatást tudjunk nyújtani az anyukáknak.  

Ez a kis vidám videó betekintést enged egy órába:
 


 

Szívből ajánljuk a Maminbabát mindenkinek, reméljük, sok boldog pillanatot fog okozni azoknak, akik kipróbálják!

További információ: Maminbaba

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

A 13 éves Áront a baleset után sikerült újraéleszteni, ám pár nap múlva életét vesztette. Édesanyja elmondta a híradónak: a kisfiú napok óta másról sem beszélt, annyira várta az iskolai kirándulást.
A kóros soványság továbbra is elvárás a divatszakmában

A kóros soványság továbbra is elvárás a divatszakmában

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. "plusz méretes", azaz "test pozitív" divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.
8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

A baleset során hatan könnyebben megsérültek, őket kórházba szállították.
3 éves, tündéri kislány tűnt el Budapesten

3 éves, tündéri kislány tűnt el Budapesten

Fonseca Lily átlagos testalkatú, hosszú, világosbarna hajú, barna szemű kislány, a XVII. kerületből tűnt el. A rendőrség azt kéri, hogy akinek van információja a kislány tartózkodási helyéről, az jelentkezzen.
A szerkesztő ajánlja