SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Gardenexpo 2019 - indítsd be a konyhakerted!

Családinet [cikkei] - 2019-03-18
 [X]

A téli hónapoknak végre búcsút intve, a tavasz kapujában egyre erősebben vágyunk az üde, ropogós salátákra, változatos ízekre. Persze ilyenkor még nem vagyunk eleresztve helyben termesztett friss zöldségekkel és gyümölcsökkel, ezért abból kell főznünk, amink van. Gyepes Gabojsza gasztroblogger bebizonyítja neked, hogy az első napsütötte hetekben sem kell lemondanod az ízletes salátákról, ha pedig március 22-24. között ellátogatsz a Gardenexpóra további ihleteket meríthetsz a tavaszváráshoz. Ne hagyd ki Magyarország legnagyobb kerti trend és életmód kiállítását, kérj személyre szabott tippeket a tökéletes konyhakert kialakításához Topor Erika kertészmérnöktől. Törj ki a négy fal közül, irány a Budapest Aréna!

Tudtátok, hogy a zeller az új karfiol? Az utóbbi egy-két évben igencsak feltornázta magát az alapanyagok ranglétráján, és egyszerű leveszöldségből a séfek nagy becsben tartott kedvence lett.

Gardenexpo 2019 - Zeller

A világ vezető éttermeiben mára az egyik legtrendibb alapanyagnak számít, akár nyersen, akár egyben sütve, esetleg meglepő módon vega gyrosként elkészítve.
A saját konyhánkban használhatjuk nyersen isteni salátákban, krumpli helyett pürében, vagy hasábban sütve, de gombákkal is mennyei íz-párosítás!

Gardenexpo 2019 - Zeller

Most lássunk egy tápláló és egészséges alapanyagokból készült, nem mellesleg húsmentes fogást: egy chia magos, almás zellersalátát, remoulade-szerű mártással.

Gardenexpo 2019 - Zeller

Hozzávalók négy adaghoz:

  • egy közepes méretű zellergumó hámozva, julienne-re vágva
  • 1-2 savanykás alma julienne-re vágva
  • 1 fej lilahagyma, hámozva, vékonyra szeletelve
  • 1 kiskanál méz
  • 1 teáskanál almaecet
  • 1 evőkanál chia mag
  • 1 csokor petrezselyemzöld, aprítva
  • pár szál újhagyma zöldje, vékonyra szeletelve
  • 1 zöld friss chili, szeletelve
  • só és frissen őrölt bors, ízlés szerint

A mártáshoz:

  • 4-5 evőkanál majonéz
  • 1-2 apró ecetes uborka
  • kiskanálnyi, hideg vízzel leöblített kapribogyó
  • 1 kiskanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál aprított salottahagyma
  • pár tekerésnyi frissen őrölt bors

Elkészítés:

A mártáshoz a majonézben keverd el a nagyon finomra felaprított hozzávalókat.
A salátához először sózd meg a vékonyra szeletelt lilahagymát, és keverd el a mézzel és az almaecettel. Pár percig pácold, majd forgasd össze a julienne-re vágott almával és zellerrel, valamint a chia maggal, petrezselyemmel és zöld chilivel. Halmozd a tányérra, és kínáld a mártással, amiből mindenki ízlése szerint keverhet a salátához. Egészségetekre!

Gardenexpo 2019 - Zeller


Alakítsd ki a saját konyhakerted!

A helyben termett friss zöldségeknél és gyümölcsöknél kevés izgalmasabb dolog létezik a gasztronómiában, és csak hab a tortán, ha az ember a saját kertjéből szedheti össze a vasárnapi ebéd hozzávalóit. Egy jól működő, a mindennapi rohanás mellett sem megterhelő konyhakert kialakítása azonban nem egyszerű feladat. Szerencsére március 22-24. között, a Gardenexpón erre is kínálunk megoldást! A háromnapos rendezvényen minden kertimádónak adott a lehetőség, hogy személyre szabott tanácsokat kérjen profi szakemberektől, a többi között konyhakert témakörben. Magyarország legnagyobb kerti trend és életmód kiállításán a komplett kertépítéstől, a lakás teraszának „tavasziasításáig” minden kérdésedre választ kaphatsz, válogathatsz az álomszép bútorok, grillek, medencék, árnyékolók, kerti gépek és szerszámok, kültéri világítás és öntözéstechnikai megoldások legszélesebb választékából. Ki ne hagyd az évszak legizgalmasabb rendezvényét!

 

Recept: Gyepes Gabojsza

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

A ferde testhelyzetben való alvás előnyei

A ferde testhelyzetben való alvás egy enyhén döntött fekvőfelület révén hasznosítja a gravitációt. Az ötlet nem újkeletű: bizonyos állatfajok és már az ókori egyiptomiak is felismerték, hogy a fej kissé megemelt helyzete sokszor előnyösebb. A modern tudomány pedig megerősíti, hogy a 3,5-5 fokos szöggel megemelt ágy segítheti a jobb alvást, a regenerációt és a méreganyagok eltávolítását.

Életmentés-Elsősegély Egészségügyi vészhelyzetben

Az elsősegélynyújtás és az életmentő beavatkozások kapcsán gyakran felmerül a kérdés, hogy "Miért kellene ezt tudnom? Nem vagyok egészségügyi szakember!" Erre a válasz egyszerű: a váratlan események nem válogatnak szakmai háttér vagy felkészültségi szint szerint.

Szaunában pihentek a szülők, miközben gyermeküket újraélesztették a siklósi fürdőben

Sokk és döbbenet uralkodott el a siklósi fürdőben, amikor egy 6 éves kisfiút kellett újraéleszteni - szülei eközben éppen a szaunában tartózkodtak. A majdnem tragédiába torkolló eset a Siklósi Hírek beszámolója szerint komoly következményeket vonhat maga után.

Fiatal édesanya tragédiája: agyvérzés következtében hunyt el a szülés után

Megdöbbentő tragédia rázta meg a nyíregyházi közösséget: egy 22 éves kismama életét vesztette nem sokkal gyermeke születése után. Az eset körülményeit jelenleg is vizsgálják a hatóságok és az egészségügyi szakemberek.​

Évente 5 ezren halnak meg itthon vastagbélrákban, pedig szűréssel megelőzhető lenne a betegség (VIDEÓVAL)

Ugrásszerű növekedést mutat az utóbbi évtizedekben a vastag- és végbéldaganatok száma: Magyarországon mintegy kilencezer új vastagbéldaganatot diagnosztizálnak évente, és ez a második leggyakoribb halált okozó daganatos betegség, amely évente mintegy ötezer ember életét követeli. A már kialakult daganat felismerése mellett a betegség meg is előzhető az időben elvégzett vastagbéltükrözéssel (kolonoszkópia), és a daganatos elfajulásra hajlamos polipok eltávolításával. A Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója azt mutatja be, hogyan kell a vizsgálatra felkészülni, mi történik a vastagbéltükrözés során, és mire kell számítani azt követően.

© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
ADATVÉDELMI BEÁLLÍTÁSOK
A szerkesztő ajánlja