Vargabéles
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 70 perc
Édes mártáshoz: 4 db tojás, 12 dkg cukor, 5 dkg vaj,
Vaj a tepsi kikenéséhez és a lapok közötti locsoláshoz
Tálaláshoz porcukor, tetszőleges gyümölcsök, 1 ü eperbefőtt vagy lekvár
A tésztát forró sós vízben kifőzzük, majd lehűtjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor felével, vajjal, és beletesszük a vaníliás cukrot, áttört túrót, csípet sót, beáztatott mazsolát, reszelt citromhéjat, és tejfölt. Jól összekeverjük. A tésztát hozzáadjuk a mártáshoz, elkeverjük, és óvatosan belekeverjük a cukor másik felével kemény habbá vert tojásfehérjét is lazításként. Kikenjük olvasztott vajjal egy kisebb tepsit és kibéleljük réteslappal úgy, hogy a szélei kilógjanak. Meglocsoljuk olvasztott vajjal és beletesszük a tésztamasszát. Betakarjuk a lelógó résszel, ha szükséges és maradt még réteslap ráfektetjük, meglocsolgatjuk vajjal. Előmelegített 160 c-os sütőben 40-50 percet sütjük. Melegen felszeletelve porcukorral megszórva tálaljuk. Adhatunk mellé tetszőleges gyümölcsöket, citromfüvet, eperbefőttet vagy kikevert lekvárt, esetleg más öntetet is.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: