Mákos rakott tészta
Elkészítési idő: 90 perc
Mennyiség: 8-10 adag
50 dkg 8 tojásos gyufametélt, 5 db tojás, 25 dkg mák,
a tepsi kikenéséhez kevés vaj a szóráshoz zsemlemorzsa
A tésztát sós vízben kifőzzük, majd hidegvízzel jól lehűtjük és lecsepegtetjük. Beáztatjuk a mazsolát. Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját habosra keverjük a vajjal, 15 dkg cukorral. Amikor jó babos beletesszük a mézet, citromhéjat, fahéjat, vaníliás cukrot, pici sót, tejfölt, mákot és a rumot. Jól elkeverjük. Rászórok a lecsepegtetett mazsolát, és belereszeljük gorombára a megtisztított almát. Kemény habot verünk a maradék cukorral a fehérjéből. Összekeverjük az almás mákos masszát a tésztával, majd belekeverjük nagyon óvatosan a habot, hogy ne törjön. Kivajazott morzsázott hőálló tálba tesszük és előmelegített 180 c-os sütőbe 40 percet sütjük. Sütőből kivéve kicsit pihentetjük, majd szeleteljük és tálaljuk. Adhatunk mellé cukros tejfölt, kikevert baracklekvárt, vagy vaníliás, fahéjas öntetet tetszőlegesen.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: