Sós-szezámos rudak
Hozzávalók:
- 1 kg liszt + a nyújtáshoz,
- 1 kocka élesztő,
- 1,5 dl langyos tej,
- 1 kocka margarin,
- 1 nagy doboz tejföl,
- 3 db tojás,
- só, szezámmag, ízlés szerint köménymag,
A lisztbe beleöntjük a tejfölt, a felolvasztott margarint, 2 db tojást, sót. Elmorzsoljuk rá az élesztőt, és meglocsoljuk a langyos tejjel. Összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha kevés lenne a liszt, akkor még tehetünk hozzá. Hagyjuk megkelni. Ezután kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagságúra, majd felvágjuk kb. 1,5 cm x 7 cm darabokra.
Tetejét megkenyjük tojással, ha kell még akkor sózzuk, szezámmagot és köménymagot szórunk rá. Sütőpapírral kibélelt tepsibe, egymás mellé fektetjük, majd előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 percig sütjük, vagy amíg nem látjuk, hogy megemelkedett, és szépen kezd barnulni.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: