Elzászi almatorta
Nagy kedvencem ez a desszert, hosszú évek óta őrizgetem a kézzel írott receptet a dobozkámban. Olyankor szoktam elkészíteni, amikor ráérősen tudom megsütni, nem mintha nagyon macerás lenne, de valahogy ehhez az édességhez nekem mindig a lassú, kényelmes konyhai tötyörgés kapcsolódik, amikor sülés közben édesen terjeng a konyhában a tésztában lévő bor illata, elkeveredve a fantasztikus alma illattal.
Hozzávalók:
13 dkg vaj
25 dkg liszt
1 evőkanál kristálycukor
1 dl édes fehérbor
1 kg alma
2 tojás
2 dl tejföl
10 dkg cukor
reszelt citromhéj
1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
A vajat habosra keverem az egy evőkanál cukorral, majd hozzáadom a lisztet és a bort, és tésztává dolgozom össze. Ha összeállt, legalább fél órára tegyük hűtőbe. Közben hámozzuk meg az almákat, távolítsuk el a magházat, és nyolcadoljuk el őket. Tegyük őket citromos vízbe, hogy ne barnuljanak meg. Ha letelt a pihentetési idő, a tésztát nyomkodjuk bele egy sütőformába, hagyjunk neki peremet is. Az almadarabokat tegyük szorosan a tésztára, szórjuk meg egy evőkanál cukorral, és 170 fokos sütőben süssük 25 percig.
Amíg sül, keverjük ki a tojások sárgáját a 10 dkg cukorral, a tejföllel, a vanília kivonattal és a citromhéjjal, majd keverjük bele a fehérjék kemény habját. Ezt a krémet öntsük a tésztára, és süssük még 10 percig.
Forrás: http://fakanal.freeblog.hu/archives/2009/02/09/Elzaszi_almatorta/
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: