Fahéjas receptek
Fahéjas csiga
Hozzávalók: 60 dkg teljes kiőrlésű liszt, 10 dkg lágy vaj, 7,5 dkg nádcukor, 2 db tojás, 4,2 dkg élesztő, 2 dl tej,1 csipet só.
Töltelék: 12,5 dkg nyerscukor, 2 evőkanál fahéj,13 dkg folyékony vaj, 2 cl rum, 2 evőkanál liszt, 7,5 dkg mazsola.
Máz: 7,5 dkg porcukor, némi citromlé.
Elkészítése: Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk és a hozzávalókkal intenzíven addig dagasztjuk, amíg a tészta le nem válik az edény faláról. Meleg helyen kelesztjük, míg térfogatának felével fel nem dagad. Ezután "összeverjük" a tésztát, még egyszer röviden pihentetjük, és végül derékszögűre kinyújtjuk.
A töltelékhez szükséges anyagokat sima masszává dolgozzuk fel, és egyenletesen elosztjuk a kinyújtott kelt tésztán. A tésztát feltekerjük, és kb. 3 cm szélességű szeletekre vágjuk. A csigákat sütőlemezre tesszük és 200 fokon 25 percig világosbarnára sütjük. /a tepsit béleljük ki alufóliával/.
A mázat összekeverjük és ecsettel a még langyos fahéjas csigákra kenjük.
Fahéjas alma
Hozzávalók: 3 alma, 4 evőkanál búzacsíra, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál méz, 1 mokkáskanál citromlé,1 csésze tejföl vagy joghurt.
Elkészítése: A megmosott, meghámozott almát magháza nélkül lereszeljük, hozzákeverjük a búzacsírához. A citromlevet, mézet és fahéjat is beletesszük. Tálaláskor ráöntjük a tejfölt.
Fahéjas kukoricadara
Hozzávalók:7 evőkanál kukoricadara, 5-szörös mennyiségű víz, 2 csipet só, 2 kávéskanál méz, 2 kávéskanál őrölt fahéj.
Elkészítése: A kukoricadarát kb. 10-15 percig főzzük, míg leforrja a levét. Tálaláshoz fahéjjal megszórjuk, és mézet rakunk rá, esetleg még olajos magokkal díszítjük (mandula, dió, mogyoró).
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: