Sütés nélküli édességek I.
Kókuszgolyó
30 dkg háztartási kekszet a diódarálón megdarálunk (de készíthetjük darált háztartási kekszből is). Összekeverjük 2 evőkanál kakaóval, 10 dkg porcukorral, 1 evőkanál rummal vagy néhány csepp rumaromával (bonbonmeggy vagy hasonló is megfelel), és összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól összeálló masszánk legyen. (A mennyiség növelése érdekében kókuszreszeléket is tehetünk a masszába.) Kis golyócskákat formálunk belőle, és kókuszreszelékbe hempergetjük. Ínyencek magozott meggyet is ügyeskedhetnek bele, sok sikert hozzá.
Keksz-szalámi
25 dkg háztartási kekszet apró darabokra törünk. 20 dkg Rama margarint megolvasztunk és 25 dkg kristálycukorral és 5 evőkanál tejjel összekeverünk, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Ezután beleteszünk 3 dkg kakaóport, 6-8 dkg durvára vágott diót és 1 egész tojást (vigyázat, nehogy megsüljön!), majd az összetört kekszet is belekeverjük. Ha a massza kézmelegre hűlt, szalámi alakúra formázzuk (zsírpapír vagy nylon-fólia segítségével). Hűtőbe tesszük fogyasztásig, (ferde) karikákra vágva tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további háztartási kekszből készülő, sütés nélküli édességekre, kattints IDE és IDE!
Közösségi hozzászólások: