SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Rebarbarából készült ínyencségek

Németh Ági [cikkei] - 2004-06-10
Készítsünk rebarbarából levest, kompótot, és rebarbarás sertéssültet.

Rebarbaraleves

 

Hozzávalók

 

                      4-5 rebarbaraszár

                      4 evőkanál cukor, csipet só

                      4-5 szem szegfűszeg, fahéj

                      2dl tejszín

                      1 evőkanál liszt

Elkészítés

A rebarbara szárakat megtisztítjuk, felkockázzuk és 1 l vízben cukorral, egy csipet sóval fölforraljuk. Beletesszük a fahéjat, a szegfűszeget, és puhára főzzük. A tejszínt csomómenetesre keverjük a liszttel, és a levest behabarjuk vele. Hidegen tálaljuk.

 

 

 

Rebarbarakompót

 

Hozzávalók

                   1 kg rebarbara

                    5 evőkanál cukor

                    csipet fahéj.

                    2-3 szem szegfűbors

                    2-3 dl fehérbor /elhanyagolható/

 

A rebarbarát megtisztítjuk, kis darabkákra felaprítjuk és felöntjük a borral vagy 3dl vízzel. Ízesítjük a cukorral, fahéjjal, szegfűborssal. Felforraljuk és kb. 10 percig főzzük / amíg puha nem lesz a rebarbara /. Hidegen tálaljuk. Tejszínnel díszíthetjük.

 

 

 

Rebarbarás sertéssült

 

Hozzávalók

                    1 kg diója

                    2-3 evőkanál mustár, méz

                    só, bors,

                     sülthús fűszerkeverék, kiskanál köménymag

                    2 gerezd fokhagyma

                    50 dkg rebarbara

                     10 dkg ráma

                     1 db alma

                     sütőzsák vagy alufólia a sütéshez, alufólia a hús befedéséhez

 

 

Elkészítés

A húst megmossuk, szárazra töröljük, és megsózzuk. Megkenjük a fűszerkeverékkel / mustár, méz, zúzott fokhagyma, sülthús-fűszerkeverék, bors, köménymag / összekeverjük. A befűszerezett húst sütőzsákba tesszük, mellé rakjuk az almát / szeletekben / és a rámamargarint. A sütést az előírásnak megfelelően végezzük, de a húst csak háromnegyed részig sütjük meg. Ezután kivesszük a zsákból a húst, és tepsibe rakjuk. A megtisztított felaprított rebarbarát / egy kis mézzel meglocsolhatjuk a rebarbarát / mellétesszük, és a pecsenye levét ráöntjük. Alufóliával beborítjuk, és még legalább 50 percig sütjük, közben gyakran locsolgatjuk a húst./ ha igényli egy kis vizet is önthetünk alá /.  A húst rebarbarás mártással tálaljuk. Krokett vagy rizs illik hozzá, ki melyiket szereti.

 

Mindenkinek ajánlom, egyszer próbáljon ki egy- egy ismeretlen zöldégféle receptet, így bővíthetjük kedvenc ételeink tárházát.

 

 

 

 

További receptek találhatóak:www.vital.hu

                                               www.hazipatika.hu

                                               www.eszemiszom.hu

                                               www.babamagazin.hu

                                               www.vegetarianus.hu

              

 

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Három gyerek tűnt el Szigetszentmiklósról

A szigetszentmiklósi rendőrök a lakosság segítségét kérik három gyermek eltűnésének felkutatásában.

Epekövesek, figyelem! Íme a gasztroenterológus ünnepi tanácsai

Az ünnepi időszakban tömegesen jelentkeznek a sürgősségi ellátásban az epekólikás betegek. Dr. Pászthory Erzsébet, a Gasztroenterológiai Központ gasztroenterológus, belgyógyász szakorvosa szerint, ha valaki már átélt ilyen rohamot, az soha nem felejti el; megfelelő kezelés híján pedig bármikor újra jelentkezhetnek a tünetek, és akár súlyosabb szövődményeket is okozhatnak a kövek.

Elmúlhat-e magától a pánikbetegség?

A pánikbetegséggel nehéz együtt élni, különösen, ha úgy érezzük, kicsúszik a kezeink közül a kontroll a rohamok kapcsán. Érdemes-e arra várni, hogy majd "magától" elmúlik a nehézség? Egyáltalán léteznek-e olyan eszközök, amelyekkel elősegíthetjük a javulást? Mikor és miért érdemes orvoshoz fordulni? Dr. Veres Andrea főorvos, a Pszichiátriai Központ pszichiátere adott választ a kérdésekre.

Óriási a korai felismerés jelentősége a nőgyógyászati daganatoknál is

A daganatos betegségek korai felismerése sok esetben élet-halál kérdése lehet, de legalábbis meghatározza a kezelés lehetőségeit. Így van ez a nőgyógyászati daganatok esetében is: minél korábban sikerül felismerni a betegséget, annál jobbak lehetnek a kilátások. Dr. Hernádi Balázs, a Nőgyógyászati Központ szülész-nőgyógyásza, a nőgyógyászati onkológia specialistája elmagyarázta, mikor, kinek és milyen vizsgálatok szükségesek az időben történő diagnosztizáláshoz.

Mit tehetünk, ha folyamatosan romlik a gyermekünk szeme?

A gyermekek látása világszerte egyre rosszabb, és ennek egyik egyértelmű oka a képernyő előtt töltött idő növekedése. Egy globális tanulmány szerint az utóbbi években egyre több gyermeknél jelentkezik miópia, más néven rövidlátás.

© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
ADATVÉDELMI BEÁLLÍTÁSOK
A szerkesztő ajánlja