Hideg szendvicskrémek a nyári napokra
Zöldfűszeres szendvicskrém
Hozzávalók:
1 db lágy camping sajt
5 levél rozmaring
5 levél oregano
5 levél bazsalikom
egy kávéskanál citromlé
1 evőkanál tejföl
ízlés szerint néhány karika újhagyma
A sajtot nyomjuk ki egy tálkába és keverjük össze a tejföllel, citromlével. A zöldfűszereket és a hagymát mossuk meg és vágjuk nagyon apróra. Keverjük hozzá a sajtos krémhez, és tegyük egy kis időre hűtőbe.
Kapros szendvicskrém
Hozzávalók:
2 evőkanál túró
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál kapor
só
bors
olívaolaj
A túrót tegyük egy tálba, és törjük össze apróra. Keverjük hozzá a tejfölt, és adjunk hozzá egy kevés olívaolajat, hogy karakteresebb ízt kapjon, és krémesebb legyen. Ízlés szerint adjunk hozzá sót, borsot, majd keverjük hozzá az apróra vágott kaprot. Nem csak szendvicskrémként, de főtt krumpli köreteként is fogyasztható.
Tavaszi zöldséges szendvicskrém
Hozzávalók:
25 dkg túró
kb. 5 evőkanál tejföl
1 tv paprika
1 kaliforniai parika
fél hagyma
1 paradicsom
10 karika uborka
só
A túrót keverjük el a tejföllel amíg sima nem lesz. A zöldségeket mossuk meg, a tov paprikát és a hagymát vágjuk karikákra, az uborkát reszeljük le, a paradicsomot pedig pépesítsük, majd keverjük a túróhoz. Sóval, zöldfűszerekkel ízesíthetjük.
Közösségi hozzászólások: