Sóderparti - Vendégváró fogás
Nagy társaság volt nálunk. Tálalás közben hallom, hogy beszélgetnek a vendégek, találgatják mi lesz az ebéd:
- Anya sütit is sütött! - dicsekszik a kisfiam az egyik rokonnak. - Tudod milyet? Találd ki!
- Hát,...- gondolkodik egy csöppet a vendég, majd magabiztosan rávágja - gondolom olyat, amilyet szokott. - hangjában az érdektelenség, pár pillanat múlva elérte a hatását - nálam.
- Az,...nagyon finom sütemény! Szeretem - próbált udvariaskodni utólag, de már késő volt!!
Olyan depresszióba estem, alig mertem feltálalni a menüt. Szóval én mindig ugyanazt főzöm?!
Persze, néhány nap duzzogás után be kellett látnom: rendszerint ragaszkodok a már bevált receptjeimhez.
Na, de majd most!
Két napig lapoztam a szakácskönyveket - mire kiválasztottam ezeket a recepteket.
Egy délutánon keresztül vásároltam - és örültem, hogy felismertem a papaját és a karambolát.
Végül sikerült minden!
Remélem ízleni fog majd a vendégeimnek...vagy legalább új és különleges lesz!
Aszalt szilvás csirkemell
1kg csirkemellet vastagon felszeltelek.
Aszalt szilvákat elfelezek, sok-sok fokhagymát pucoltok, ezeket harmadolom. Összefogok egy fokhagymát és egy aszalt szilvát, és ezzel sűrűn megspékelem a szeleteket.
Sárospataki tál alját kibélelem baconszalonná szeletekkel, ferdén egymásra teszem a spékelt szeleteket. A tetejét is baconszalonnával befedem. Közepes lángon negyvenöt perc alatt sül meg. A szeletek összesülnek, szépen szeletelhető lesz. Rizzsel tálalom.
Gyümölcssaláta
Mangó
Papaja
Karambola
Narancs
1-2 narancs leve
2 ek. cukor
1-2 kanál likör
A mangót meghámozom, a húsát felkockázom. A papaját először félbe vágom, kimagozom, és hosszában felszeletelem. A karambolát vékonyan felszeletelem. A narancs levével, cukorral, likőrrel összeforgatom.
33 Saláta - itt megrendelhető!
Vendég az ajtóban - itt rendelhető!
Közösségi hozzászólások: